Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Αλληλοβοήθεια


Μια λέξη τόςο όμορφη,τόσο συνεπαρμένη ,από αγάπη,φροντίδα,νοιάξιμο.
Μια λέξη που εσωκλύεται η ομορφιά και η ανθρωπιά του καθενός μας,αρκεί να θέλουμε να φανούμε αντάξιοι,των προσδοκιών τους,εκείνων που όντως μας έχουν ανάγκη και θέλουμε ίσως και απελπισμένα τη δική μας συναίνεση ,παραδοχή,τη δική μας χείρα βοηθείας.

Αγαπάτε αλλήλους ,είπε ο Χριςτός μας και εμείς καταφερόμαστε ενάντια ,ο ένας στον άλλον,κοιτάμε να του βγάλουμε το μάτι και αν όχι ,τουλάχιστον να δράσουμε έτσι ώστε η όραςή του ,να μην είναι επιτρεπτή ,σ'υμφωνα με τα όρια και τα δεδομένα στατιστικών ερευνών και μετρήσεων.

Τι όμορφος που θα ταν ο κόσμος μας ,αν είχαμε καταφέρει όλοι μας κι ο ένας ξέχωρα απ τον άλλον ,να κάνει ότι είναι δυνατόν,για το δικό του καλό ,ή ακόμα και των άλλων ,χωρίς να τρέπεται και παρεκτρέπεται σε διάφορες μεθοδολογίες δόλου και πλοκής ,εμμέσως με αυτόν?

Τι όμορφα συναισθήματα ,θα διακάτεχαν τις ψυχές μας ,αν δεν ανωλονόμασταν σε ποταπά και οικτρά σχέδια αποδεκατισμού ψυχής και ονείρων ,των άλλων,που δεν είναι σε θέση ,ούτε καν να τα αντιληφθούν,παρά να προτρέπουν και να γίνονται ενοχοποιητικά στοιχεία και καταγγέλτες ,των ίδιων των θέλω ,που θα πρεπε να τα στηρίζουν και να ναι καθοδηγητές τους και μιμητές τους?

Βοηθώ,γίνομαι αλληλέγγυος,προσαρμόζω ακόμα και το χρόνο μου ,για να δώσω και να παραδώσω ,ένα χάδι ,μια στοργική αγκαλιά ,όχι εις φόρο τιμής ,αλλά δικής μου ανάγκης ,δικού μου δωςίματος ψυχής και απόλυτης αληθείας αυτής .

Αν καταφέρουμενα δούμε και λίγο ,έξω απ το μικροαστικό μας κόσμο,έξω ,λίγο παραπέρα ,ελάχιστα απ τα δικά μας υποτυπώδη αναγκαιώδη αγαθά και βλέπαμε τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων ,έχοντάς τους ως τρανο παράδειγμα ,για τη δύναμη και το θάρρος τους,για την αντρεία τους και τη λεβεντιά τους ,τότε ίσως και να νοιώθαμε αυτάρκεις και μόνο ,που έχουμε μόνο και μόνο την υγεία μας.

Αυτό το πολυπόθητο αγαθό ,που όμως συνεπαρμένοι όλοι ,απ τα άγχη των ημερών μας ,αλλοιώνοντάς τα τα ένστικτα εκείνα ,όχι απλά της διαβίωςής μας ,που άλλοι ούτε και γι αυτό είναι βέβαιοι ,νοιώθουμε πως όλα είναι φτιαμγμένα και ρυθμισμένα γύρω από εμάς και πως ο κόσμος φτιάχτηκε μόνο για χαρές και ευχαριστήσεις ζωής και συνήπαρξής μας μ αυτήν.

Κι όμως ο κόσμος έχει δυστυχία,πόλεμοι κατακλύζουν και βομβαρδίζουν συνεχώς,τις πόλεις ,τα αθώα εκείνα αγγελούδια ,που ως μάρτυρες επι γης ,δέχονται ποτέ τα φίλια πυρρά ,αλλά εκείνα τα δρομολογημένα και κατανεμμημένα έτσι ,αδιαφορώντας τους στόχους,τα κτίρια και τις καρδιές ,των αμάχων και αναμάρτητων μικρών παιδιών.

Αλληλοβοήθεια ,αλληλεγγύη,αλληλοπροσταςία,λέξεις πολλές ,σύνθετες,ποικίλουν σε ηχ΄όχρωμα,ποικίλλουν σε διάψευση εννοιών τους ,με την καθομιλούμενη και αποτρεπόμενη σε όλους μας,κίνηση,για τον πληςίον μας ,για να το δούμε και να του συμπαρασταθούμε .

Μα τίποτα δεν 'ήταν δεν είναι και δε θα είναι ,αγγελικά πλασμένο ,αν εμείς ως άγγελοι επί γης ,με φτερά είτε όχι ,δε δαπανήσουμε χώρο και χρόνο μας,να υιοθετήσουμε στάσεις ζωής και να βρούμε,να δούμε εναλλακτικές λύσεις ,παραχώρηςής του εαυτού μας ,σε κοινωφελούς σκοπούς ,διεκολύνσεις ,όπου και όταν μας χρειαστούν,καθώς και απόλυτή μας προσφορά και αγκαλιά αγάπης ,νοιαξίματςο ,ενος μέλλοντος που θα οδηγήσει και θα καθοδηγήσει η ΠΊΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ .Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ!!!


πηγη 
ANNA ZANIDAKH

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only