Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Το αντάμωμα.


Οι ψυχές είχαν μάθει,πως σε εκείνη τη συνάντηςη,θα ήταν μαζί τους και ο αρχηγός τους.
Οιπροετοιμασίες,πολύωρες,ώστε τα πάντα να ναι στην εντέλεια και να μη χρειαστεί τίποτα να συνδράμουν,προς διεκπαιρέωσή του,την τελευταία εκείνη ώρα .

Ηθελαν τα πάντα να είναι τέλεια και να μη βρεθεί κανείς και τίποτα να αμαυρώσει εκείνο το μετερίζι,όπως το λέγανε,χρόνια τώρα .

Ολοι είχαν φορέσει τις καλές τους ενδυμασίες,όλες εκεί οι ψυχές,χρυσολάμπανε ,μέσα σ εκείνο το μισοσκόταδο,που άφηναν διαπεραστικές να ηγούνται,οι γρίλιες του παλιού εκείνου οικοδομήματος,εκείνης της τρώγλης,που είχε αποφασίσει,ο βασανιστής της τύψης και της καλοπέρασης,να τους απονείμει,ως έπαθλο ,στο γόητρο και στον κομπασμό,της εν λόγω πάλαι τους ζωής και αμέλειας,αδιαφορίας,απάθειας προς τα τεκτετενόμενα ,τις εκάστοτε εποχές γεγονότα .

Το είχαν μάθει για τα καλά ,πως με κάθε ,είσοδο ψυχής,θα τελούνταν και θα εκτελούνταν το πρωτόκολλο της διέλευσής της,κατόπιν ,ερωταποκρίσεων,που αναλόγως το εύρος και το ρυθμό,το είδος και το αδικημα που χε διαπράξει,θα κρινόταν η παραμονή της εκεί ή όχι.

Το επόμενο βήμα που όλοι είχαν εμπεδώσει καιείχαν γλεντήσει,ήταν εκείνη η οσμή,όχι του καμμένου δέρματος ,αλλά μια μυρωδιά ,μιας ευωδίας,που θα τις καλοτύχιζε και θα της προώριζε για τα εφετεία και τις μεγαλουργίες,των άλλων κριτών και επικριτών ,που θα δύνατο να προσφερθούν,στην αγόγγιστη και αμεταννόητη προς τους κρινόμενους ,στάση και θέση ,απέναντι σε διάφορα ζητήματα.

Ο κύκλος ,είχε αρχίσει έκλεινε,καθώς οι ψυχές,όμορφες,καθώς ήταν εκείνη η μέρα ,πόυ έπρεπε και επιβαλλόταν να χαρούν με την είσοδο κάποιας άλλης ,αλλά κυρίως με την έλευση του αρχηγού τους,που κάποιες ,ακόμα και τώρα ,δεν ήταν δυνάμενες να δουν και να αντιληφθούν.

Βλέπετε τα κριματα για τα οποία ,τους κατέκριναν και ίσως και τις απήθυναν σκληρές ποινές,τις δέχονταν οι κρινόμενοι αδιαμαρτύρητα και χωρίς το παραμικρό ίχνος,αντίρρησης και δύσπεπτης τροφής ,χώνεψη.

Οι περισσότεροι,όταν πράττουμε και συμπράττουμε,άνθρωποι ,κυρίως,που τους διακρίνει η λογική και η ομιλια,απ τα άλλα τα ζώα.δημιουργήματα του Πλάστη μας,ξέρουμε πολύ κα λά ,το καλό και το κακό,το άδικο και το δίκιο.

Ολα αυτά.αξίες και ιδανικά ,μας ορίζουν και καθορίζουν τις ταυτότητές μας,την ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία,του καθενός και της καθεμιάς μας .

Γνώριζαν πολύ καλά ,οι παρευρισκόμενες ,σε εκείνη τη δεδομένη για την υπάρχουσα στιγμή τελετή,θα ήταν τέτοιας σημασίας και αξίας,αφού είχε προηγηθεί,μια μικρή αναφορά και πληροφόρηση,σχετική,με το τι μέλλει γεννέσθαι ,αφου δεν ήταν και η πρώτη φορά ,που τελούσαν τέτοια εντολή,πριν της ελέυσεως αυτής.

Δεν περασε πολύ χρονικό διάστημα και ακούστηκαν οι παιάνες να σιγοτραγουδούν άσματα τέτοια,που προμήνυαν ,μάλλον δυσάρεστες εξελίξεις και επισημαινόμενες διαθέσεις και προδιαθέσεις,προς την πρόσκρουση ,μ αυτήν.

Οντως υπήρξε ένας συννωστισμος,μια κωμικοτραγική εξέλιξη,καθώς η ψυχή αυτή,από ότι καταλάβαν αργότερα,είχε αρχίσει να δέχεται τα μηνύματα και τα προ τυμπανοκρουσιακά συμπλέγματα ,αναμονής και προσάρτισής της ,με άλλες ,σκοτεινές περιοχές,εκείνου το0υ οικοδομήματος,που ούσες πληροφορούμενες και αποστασιοποιημένες ,ως εκείνη τη στιγμή,τελούσαν υπό το καθεστώς ,της ομηρίας και της μη επάνδρωσης,της κρίσης και της επίκρισης αυτών.

Ηταν ήδη τιμωρημένες από τον αρχηγό τους,αλλά είχαν ειδοποιηθεί,πως αν τυχόν,λάμβαανε το ίδιο αποτρόπαιο και αποκρουστικό μήνυμα ,απ την εξέταση και την ανάλογη ερωταπόκριση εκείνης της ψυχής,δε θα χρειαζόταν και μεγάλο χρονικό διάστημα,ώ στε να έρθει να την καλοσωρίσει μεν,αλλά να τη μυήσει σε εκείνα τα στεγανά ,τα απάτητα και μοναδικά ,σκληροτράχηλα μονοπάτια ,του εγωισμού και ης παράκρουσης,του κομπασμού και της κακίας ,της ζήλειας και της αναισθησίας.

Ο πόνος ,κυρίαρχος συστατικό σε όλη αυτή την έντονη διαματυρία,μιας άλλης ψυχής,που την είχαν κατατάξει,σ άλλη πλευρά ,σε άλλη μεριά ,εκείνου του τρομακτικού και φοβερού πλινθώματος.

Η ίδια από μόνη της,φάνταζε λαμπερή,γυαλιστερή,αλλάκυρίως έλαμπε ,απ τις ζητωκραυγές,των άλλων παρευρισκομένων ψυχών,που τόνιζαν πάντα ,το θάρρος ,την τόλμη της,την ανδρεία και το θετικό της σκυλίσιο χαρακτήρα,μέσα σε ένα βασίλειο ήδη ,διαμορφωμένο και καταιγιστικά αποτελούμενο,από αγνές ,ζωικές ψυχές .

Το ήξερε,το είχε μάθει ,πως θα ερχόταν αντιμέτωπη ,με εκείνη την ψυχή,που δεν είχε δείξει την παραμικρή αγάπη,το παραμικρό έλεος,όταν την είχε αντικρύσει,μα γριλίζει σπαρακτικά ,αφού του χε προσφέρει το πιάτο ,της δικής της αναίσθητης ευθανασίας,δηλητηριάζοντάς την,ύπουλα και σκληρά,βάρβαρα και βάναυσα.

Της είχε προσφέρει,το υγρό εκείνο δηλητήριο,που ήταν πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο μεν ,αλλά που δεν είχε την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας ,λαμβάνοντάς το δε .

Δηλητήριο,ακόμα και η λέξη ,το άκουσμά της ,τη φόβιζε κι ας ήταν σε εκείνα τα όμορφα και γαλανά κατακάθαρα στρώματα ,που έσφυζαν από υπερ άνω ζωή και από πολυτέλεια ουράνιας προσφοράς και δέησης.

Τα πάντα ήταν τόσο αρμονικά δεμένα και χορηγούμενα,στον Άστρο,έτσι την ονόμασαν εκείνη την ψυχή,που με την πρώτη της έλευση,στο παραδείσιο εκείνο μετερίζι ,ευχής και προσευχής,είχε κερδίσει ακόμα και την πιο αμφισβητήσιμη ,απέναντί της σκέψη και στοχασμό.

Το χε προννοήσει,πως αν της δίναν το δικαίωμα να κρίνει και να κατακρίνει,το δήμιό της,το σφαγέα της ψυχής της ,της ζωής της ,δε θα φερόταν έτσι άσπλαχνα και άκαρδα,όπως της φέρθηκε ο ίδιος και θα του έδινε το κυριότερο μάθημα ,σκυλισιας ύπαρξης και υπόστασης.

Οι ψυχές,μία μία,ακολουθώντας τους κανόνες και τα πρωτόκολλα ,που τηρούσαν ανελλειπώς και απεριορίστως,άρχισαν να συγκεντρώνονται σε εκείνον τον υπέρλαμπρο,απο φωτεινότητα ,ημικύκλιο,που εκεί,θα πήγαιναν με υπακοή και σοφία,οι άλλες,οι καλές και οι αγνές,οι κριτές και οι επικριτές ,των άσχημων μεριδίων,ανάθεσης και ποτέ ανάτασης του είναι τους.

Μαζευτήκανε όλες ,μα το κυρίαρχο και πρωταρχικό τους ερώτημα,ήταν,πού είναι και γιατί αργοπορεί,ο αρχηγός τους ,που είχε ειδοποιηθεί πρώτος,αφού αυτός είχε συγκαλέσει για εκείνη την ώρα και τη στιγμή,εκείνη την προσέλευση,για το καλοσώρισμα και την αναλογη κατάταξη,μιας άλλης ψυχής.

Ξάφνου και αδιαμαρτύρητα,έγινε και η τρομερή και αναπάντεχη είσοδος,της σκυλίσιας,ναι ψυχής,που με δύναμη ,όση της είχε απομεινει και ΄όσο γινόταν διακριτή και ευκρινής,μέσα σε εκείνη την αστραφτερή ατμόσφαιρα,παρουσιάστηκε ,από μόνη της.

Εγώ θα είμαι από δω και πέρα ο αρχηγός σας.
Τα μάτια καρφώθηκαν επάνω της ,άλλα απειλητικά και άλλα απολύτως παραδεκτά και αποδεκτά ,σύμφωνα με την κρίση και τη βούληση ,του αποχωρίσαντα αρχηγού τους.

Ναι ,τώρα πια το όνειρο του αρχηγού τους ,είχε γίνει πραγματικότητα.
Τόσα χρόνια ,δεν παρέδιδε τα σκήπτρα ,γιατί δεν έβρισκε κάτι δυνατό και κάποιο μήνυμα να υπερτερεί,πανω απ τα δικά του,ούτως ώστε να θέλει να φερθεί εντελώς επάξια και αξιόλογα,απέναντι στις άλλες ψυχές.

Μα αυτή η ψυχή,ξεχώριζε και διέπρεπε ,ανάμεσα στις άλλες ,ανάμεσα σε όλες εκείνες ,που όντως τώρα πια ,πιστά και καθόλα αρεστά ,θα ήταν έτοιμες,να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να σταθούν άξιες ,ικανές και επάξιες ,απέναντί στα μικρο ητημμένα πολλές φορές πάθη,των ανθρώπων.

Εκείνων που το μυαλό τους ,το είχε κυριεύσει η ζήλια,η κακία,ο εγωισμός και κυρίως η ανέλπιστη ζήτηση ,απονομής,θανάτου,με κάθε τρόπο και κάθε μέσο,αρκεί να διατηρούσαν εκείνο το σκληρό και λανθασμένο προφίλ,του ζωόφιλου ,του δικαστή,εκείνου ,που επέφερε τον πόνο και τον αργό θάνατο,το σπαραγμό και την αδιαννόητη κακία .

Τώρα πια ήταν εκεί,ανάμεσά τους,η κρίση  έτοιμη ,παραδομένη και ποτέ προδωμένη,σε εκείνα τα βάρθρα ,της μετάννοιας ,της εκτίμησης.




ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only