Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Αξίες ανεκτίμητες.


Αξίες που πάλεψα και παλεύω να ορθώσω το ανάστημά μου και να αποδείξω τι?σε ποιον?και γιατί?
Ιδέες που γι αυτές οι πρόγονοί μας έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα ,άτομα που είχαν το μέτωπό τους και ψηλά και δε δέχτηκαν να ναι ραγιάδες ,παρά ενωμένοι έζησαν και πραγματοποίησαν το όνειρο της λευτεριάς τους,εμείς αμυδρά αχνα και χωρίς ίχνος ντροπής και αποτροπιασμού,δεχόμεθα παθητικά απλά την κατάντια μας.

Φυσικά σ αυτό ,δε φταίνε ,αυτοί που πλέον έχουν οριστεί και καθοριστεί να ελέγχουν και επιλέγουν τις τύχες μας,τις ζωές μας.να το ξεκαθαρίσουμε απ την αρχή.
Φρονώ μεν το μέγεθος του αδιεξόδου που έχει βρεθεί η χώρα μας από τη μιά ,αλλά από την άλλη ,μου φαίνεται αδιανόητο,πως οι πελατειακές σχέσεις ,με τον πάσα ένα βουλευτή,κατέληξαν να ζούμε ή μάλλον να υποσιτιζόμαστε μ αυτόν τον απαξιωτικό και ελλειπές σεβασμού ,τρόπο ζωής.

Ατομα που κάποτε είχαν επιχειρήσεις ,ήταν κύριοι του εαυτού τους και της οικογενείας της οποίας είχαν αποφαςίσει να δημιουργήσουν,στηριζόμενοι στις δικές τους τις δυνάμεις και φυσικά στα χέρια των εργατών,που τους παρείχαν τις απαραίτητες βοήθειες και υπηρεσίες,είχαν καταντήσει σκιές των εαυτών τους και στην τελική, ήταν σε θέση αναξιοπαθούντος,χειρότερη και απ΄αυτή που κάποιες φορές ,κάποιος ζήταγε απελπισμένα τη βοήθειά τους,κι αυτοί με τη μεγαλοπρέπεια και την εφήμερη ματαιοδοξία που τους διέκρινε,ή του έκλειναν την πόρτα ,ή τον χλεύαζαν περιφρονητικά .
Ομως όπως πολύ καλά ξέρουμε όλοι μας και έχουμε πλέον επίγνωση τωνπράξεών μας,έχει ο καιρός γυρίσματα.
Αυτό ακριβώς πάθαιναν ή παθαίνουν ,όσοι δεν είναι σε θέση να διαχειρισθούν σωστά τα οικονομικά τους και με τα ανοίγματα ή τις μεθόδους που θέλουν να προσάψουν σε κάποιο τομέα της εργασίας τους ,με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσουν αργότερα ..στο μέλλον ..κατά τη διάρκεια λειτουργίας των εργοστασίων,των βιομηχανιών.

Φυσικά ,αναφέρομαι σε μικροεπιχειρήσεις,γιατί οι κραταιοί της γης ,οι μεγαλοεπιφανείς διώκτες και καταδιώκτες της αφαίμαξης του ελληνικού λαού και του αίματός του,δε δύνανται να καταστήσουν αδύναμες οικονομικά τις οικογένειές τους ,από τη στιγμή και μεγαλοκεφαλαιούχοι είναι και ασύστολα και ανεξέλεγκτα δανείζονται από τις τράπεζες.
Ο φτωχός λαός βρίσκεται στη δύσκολη θέση να ανταπεξέλθει οικονομικά για τα έξοδα μετακίνησής του,διαβίωσής του ,καθώς και καθίσταται αδύναμος να παρέχει πάσα βοήθεια για το παιδί του, με αποτέλεσμα πλέον να αρχίζουν να γεμίζουν τα οικοτροφεία ,τα ορφανοτροφεία.

Οσο ζω,θα θυμάμαι και θα το λέω κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία.




πηγη ANNA ZANIDAKH






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only