Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ανατροφή.

Το να μεγαλώσεις,να αναπτύξεις χαρακτήρες και να πλάσεις και να διαπλάσεις ώριμες,ισχυρές και κυρίως σοφές προσωπικότητες,απέναντι στη ζωή,τις στάσεις της και την καθοριστική τους επιδίωξη για νίκες και θετικές προβλέψεις,δεν είναι και ακατόρθωτο.

Το μόνο ακατόρθωτο θα ήταν να μη θέλαν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους,να τα παρατήσουν στη μοίρα τους και να τα αφήσουν στην τύχη τους.

Μια τύχη που άλλοι θέλησαν να τη δρομολογήσουν,να την καθορίσουν ,αλλά κυρίως να την ορίσουν ώστε να παίξουν το δικό τους παιχνίδι ,σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα και σταθμά ,τις δικές τους ανάγκες και προτεραιότητες,αμελώντας και αδιαφορώντας για τους άλλους και τις δικές τους προτεραιότητες.

Είναι δύσκολο και φυσικά αναμενώμενο,το πως πρέπει να διαχειριστούμε και να συμπεριφερθούμε στα παιδιά μας,τα σπλάχνα μας ,που απ τη μια στιγμή στην άλλη ,μεγαλώνουν και θέλουν να αποτελέσουν και αυτά τα ενεργά και κοινωνικά μέλη ενός κόσμου,δικού μας,δικού τους.

Ομως για κακή τους τύχη,οι καρεκλοκένταυροι της γης,εντάσσουν τα δικά τους θέλω,ενάντια στα πρέπει και στους κανόνες που στοιχειοθετούν και απαρτίζουν τις κοινωνίες,ενάντια στα πρότυπα που θέλουμε αφενός ως γονείς να περάσουμε,μα αφετέρουν να συνωστισθούμε απέναντι σε εκείνα τα είδωλα και ινδάλματα ,που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να μην τύχουν του χαρακτηρισμού ,οπισθοδρομικοί.

Κι όμως το προτιμώ αυτό,παράνα οδεύουν μια κάθοδος,ηθών και ηθικών αξιών,φραγμών υπό του μηδενός ,αλλά κυρίως να σέρνονται και να σέρνουν τη δική τους άμαξα,μεταποιημένη και μεταλλαγμένη ,όχι από άσπρα καλπάζοντα άλογα ,παρά από συρόμενα και ρυμουλκούμενα άδεια κουφάρια ,ψυχής και σώματος.

Σε όλο αυτό το λαβύρινθο που διανύουμε,γονείς και παιδιά ,πρέπει να βρεθεί ο μίτος της Αριάδνης,μια χρυςή τομή,ώστε να ενωθεί το χάσμα των περιβόητων γεννεών και να ασφαλιστεί ο απασφαλισμένος κώδικας επικοινωνίας και συμπεριφοράς .

Κρούσεις και συγκρούσεις ,τα πρώτα γεγονότα,οι πρώτες ειδήσεις σε ένα καθημερινό ,πρόγραμμα ζωής,ρουτίνας,
Τα μαλώματα επί καθημερινής βάσης και αντίληψης,δύστροπης και απροςάρμοστης στου καθενός το πεδίο μόρφωσης,μάθησης,αντίληψης,αλλά κυρίως σε θέση και αντίφαση με τα πιστεύω του,που ακράδαντα συμπληρώνουν το χαρακτήρα και τηνπροσωπικότητά του.

Γονείς ,έρμαια και σαν αρπακτικά τρέχουν,ορμούν να κατασπαράξουν τους γενννήτορές τους ,αδιαφορώντας για τα όσα πρόσφεραν και θα προσφέρουν,αρκει να κάνουν το δικό τους,έστω και λάθος και να δικαιωθούν λανθασμένα ή μη ,ενόψει των γονέων τους,να δείξουν και να αποδείξουν τους λάθους τρόπους σκέψης και συνδιάσκεψης με το είναι τους ,να παραδειγματιστούν λάθος,εκεί κατά όπως τους βολεύει και τους συμφέρει.

Ανατροφή,στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα,μπορούν να μονολογούν πολλές φορές ή ακόμα και συνέχεια,μικροί και μεγάλοι,έφηβοι και ενήλικες.

Μα ένα είναι το σίγουρο και ο απαράβατος κανόνας.
Αν δεν περάσει αυτά κανείς,δε θα μπορέσει ούτε να μας καταλάβει ,ούτε και να μας δικαιολογήσει,αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται το δίκιο του ,απ τη δική του μεριά και οπτική γωνία.

Συννειφασμένη και αρμόζουσα στις αγωνίες και τις συνεχείς παρακολουθήσεις σεμιναρίων.σχετικά με την αντιμετώπιση και την ενεργή μας δράση ,μέσα σ αυτές .

ΘΕΟΡΑΤΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ.....ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΡΩΓΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ.....




ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only