Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Χαμόγελο.


Ζητάνε ολοένα ,να χαμογελούμε,να δείχνουμξε ευχαριστημένοι ,μα συνάμα ,να κουβαλούμε τα ζόρια ,τις φροντίδες και όλα εκείνα ,που πρέπει να τα ισοσταθμίσουμε και να δείιξο0υμε την απαραίτητη προσοχή και το απαραίτητο νοιάξιμο ,για μας,για τη ζωή μας.

Ισως να μας φαίνεται ,ένα αυθαίρετο συναίσθημα,που μας ζητούν,χωρίς να ξέρει ο καθένας ,τι κουβαλάμε,τι φορτίο βαρύ ή ελαφρύ κουβαλούμε,να αποδείξουμε ,τι? Οτι είμαστε ευτυχισμένοι και όιτ κάθε τι πρέπει να να μη μας καταβάλλει και να χουμε το θάρρος και την τόλμη ,να το αντιμετωπίσουμε.

Σίγουρα όποιος θέλει ,μας το ζητάει,δε θα κριθεί και αυστηρά ,αλλά θα πρέπει να ξέρει,να ψυχανεμίζεται και τις καταστάσεις,τις συνθήκες,τις δικές μας στάσεις ζωής .

Ο καθένας μας ,πρέπει να αντιμετωπίζει και να εξαντλεί,/οχι μονο τα όριά του και τα περιθώρια της ανοχής και της αντοχής του ,μόνο και εφόσον ,υπάρχουν εκείνες οι προδιαγραφές  ή οι προτεινόμενες,εκ μέρους του άλλου ή ακόμα και εμάς του ίδιου,όσο αφορά τη θέληση,την ανάγκη,κυρίως την εσωτερική ,που μας κατευθύνει και μας καθοδηγεί,στις περαιτέρω μας συνδιαλλαγές και τρόπους σκέψης και επίβλεψής μας .

Είναι ‘ενα δυνατό μέσο,στο να αντέξουμε,να καθορίσουμε,αλλά κυρίως ,στο να δούμε τη ζωή μας με άλλο μάτι,στο να διεκδικήσουμε και να αντιληφθούμε τα δικά μας μέτρα και σταθμά ,τα δικά μας όρια,τις κόκκινες εκείνες τις γραμμές,που ίσως καταφέρουμε να τραβήξουμε,για να σώσουμε τις ζωές μας,των παιδιών μας,αλλά κυρίως όσων αξιών και ιδανικών εναπομείναντα και αποτελούμενα,απ τα δικά μας συστατικά ,τα δικά μας θέλω και όνειρα ,ποτέ παρατημένα και αφημένα στην τύχη τους.

Με ένα χαμόγελο,θα νικήσουμε τα προβλήματα ,τις αντιξοότητες ,που αν καταφεύγαμε σε μια μίζερη και μια κακότροπη αντιμετώπιση,το μόνο που θα καταφέρναμε,θα ήταν να αποσπάσουμε την προσοχή μας,σε ένα σκοτάδι σκέψεων,μιας αβύσσου της ψυχής μας ,που ολοένα και περισσότερο,μαζί της θα διανύαμε τον κατήφορο επιδιώξεων και ποτέ προόδων μας,σε αύξουσα μορφή και επιτυγχάνουσα προτροπή.


ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only