Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Βραβεια διακρισεις


Το να μιλήσω για τα προσωπικά μου οφέλη που έχω αποκομήσει απ τις έντονές μου προσπάθειες κι αγόγγιστες εναγώνιες αντιφάσεις και επιθέσεις λεκτικές ,για το να υπερασπιστώ τις θέσεις και τις απόψεις μου,το θεωρώ όχι μόνο σημαντικό αλλά και απαραίτητο.

Το να προσπαπθούν να εγκλωβίσουν συννειδήσεις και ψυχές ενάντια στο ότι λαχταρούν και επιθυμούν,γιατί απλά΄δεν έγκειται στα δικά τους μέτρα και σταθμά,το θεωρώ και αδικία αλλά και αλητεία ψυχής.

Οταν διακρίνεις στο βλέμμα του άλλου τη δροσιά και την όρεξη στο να ασχοληθεί με οτι του αρέσει και του καλύπτει τα κενά της ψυχής του ,που κάποιοι,κάποιες φρόντισαν να τα αδειάσουν,το λιγότερο που είναι νακάνουν,είναι απλά να σιωπήσουν.

Βλέπετε απ τις κραυγές της σιωπής,πηγάζουν τα μεγαλύτερα δυνατά συναισθήματα ,απαλλαγής και απομόνωσης ,διαφόρων συγκυριών και καταστάσεων.

Το να καταλάβουν,να αντιληφθούν ή τουλάχιστον όχι να παροτρείνουν,αλλά να συμβιβαστούν.να πούν έστω έναν καλό λόγο στήριξης,δε νομίζω ότι απαιτεί ούτε θυςίες ,αλλά ούτε και δύσκολες εναποθετήσεις στάσης και αποδοχής αυτών.

Μα στον μικρόκοσμο που ζούμε,όλα αυτά ,φαίνονται να είναι μάταιες και φρούδες ελπίδες,στο να δουν,να καταλάβουν και να αποδεχτούν τι θέλουν οι άλλοι,τι τους αρέσει και τι τους ευχαριστεί.

Μα να είναι βέβαιοι και σίγουροι,αν και είναι από μένα χιλιοειπωμένο και χιλιουποσχόμενο,πως τα δεδομένα όταν γίνουν απωθημένα και τα απωθημένα ζητούμενα,κανείς και τίποτα δε θα σταθεί ικανό και άξιο ,να μεταλλάξει το χαρακτήρα κα την ποιότητα του αναφερόμενου ,καθώς και της γραφής του,όταν και εφόσον δείχνει και δηλώνει πιστά και κατηγορηματικά ,πως το όνειρό του πλέον,έχει πάρει σάρκα και οστά.

Το να υποδουλώσεις και να σκλαβώσεις συναισθήματα και παράλληλες πορείες ,αποφυγής και απομάκρυνσης από αυτά ,το μόνο που θα καταφέρεις,είναι να στοιχειώσεις για μια φορά ακόμη τα όνειρά σου και να διαπραγματευτείς με άλλους,ανίκανους και ανήδεους,ως προς το ότι αφορά τις δικές σου βλέψεις και προβλέψεις ,ενασχόληςής σου και απασχόληςής σου ,με ότι σου δίνει ανάσα και πνοή ,έμπνευση και δημιουργίας.

Θεωρώ απαραίτητο να τονισθεί και να δυναμωθεί το ηθικό μας,που ίσως κάποιοι,κάποιες,επιδίωξαν ή και θα επιδιώξουν να το αποδυναμώσουν.

Στόχος και σκοπός μας θα είναι να δούμε εμείς,μέσα στον εαυτό μας,στο είναι μας,τι είναι αυτό που μας γεμίζει και ωθεί με δύναμη τα σωθικά μας,στο να μη διαπραγματευτούμε πια τα θέλω μας και τα πρέπει μας,αλλά να δούνε και οι άλλοι ,πως ήρθε η στιγμή να τα αποδεχτούν να τα σεβαστούν και να τα αξιολογήσουν.

Τα βραβεία κα οι διακρίσεις,δεν κάνουν τον άνθρωπο.
Απλά είναι ένα τρόπος ανάδειξης και απόδειξης,ως αμοιβή εκείνων των πολλών χιλιομέτρων που εξασθενούν το μυαλό ,τη σκέψη ,αλλά και πάλι αναδιοργανώνουν αυτά ,για περιτέρους μαραθώνιους επιλογής και επισφράγιςής τους.

Ας έχουμε όλοι καλό και αίσιο ταξίδι ,γνώσης ,σκέψης ,επίγνωσης και ποτέ απόγνωσης.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only