Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Αλήθειες κι ας πονούνε.


Το πιο εύκολο και το πιο βολικό ,σε μια διαφωνία,σε μια ασυμφωνία,όπως είθιστε να λέγεται,είναι το να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου και να αποφύγουμε καν να μπούμε στη διαδικαςία,εξέτασης των αποδείξεων ,των στοιχείων που αφορούν το κάθε άτομο.

Δε νομίζω πως θα είναι δίκαιο για κανένα από τους διαβαλόμενους,να ακολουθηθεί ο δρόμος της μιας ή της άλλης κατευθύνσεως,αλλά πρέπει να βρούνε αν όχι τη χρυςή τομή,να συμπεριεληφθεί υπό τις καθοδηγήσεις ,οι αλήθειες ,που όσο και αν πονάνε,πρέπει να ειπωθούν και να μη βρίσκονται ερμητικά κλειστές και απόμακρες από την οποιαδήποτε διαχείρηση των εχθροπραξιών αυτών,είτε μεταξύ φίλων είτε μεταξύ μιας σχέσης ,ενός γάμου.

Εχω μάθει και πάντα θα το εφαρμόζω,να ακούω και τις δυο πλευρές,να προσπαθώ,αν γίνεται να βρούμε κάποιες εξισορροπημένες λύσεις και καταστάσεις,με αποτέλεσμα να μην τείνουν στα άκρα οι συζητήσεις και οι παρατιθέμενες διαμάχες.

Το να μείνεις αμέτοχος,πιστεύω ότι δηλώνει ένα φόβο,μια αμηχανία,στο να αναλάβεις να δεις και να καταλάβεις ,για ποιο πράγμα πρόκειται και αν είναι δυνατή η δική σου διαμεσολάβηση και συμμετοχή,ώστε να γίνουμε και μεις πιο καταννοητοί και να αποτελέσουμε μια εξισορροπιστική δύναμη ανάμεςά τους.

Αν δεν ακούσω και τις δυο απόψεις,ποτέ δεν καταφεύγω σε γρήγορα και ανεξέλεγκτα συμπεράσματα ,που τυχόν θα είναι σε θέση να διαστρεβλώσουν και να παραποιήσουν την αλήθεια.

Οπως ακούμε συνέχεια,η αλήθεια έχει τριπλή πια υπόσταση,λέγοντας,η δική μου,η δική σου και του άλλου,του τρίτου ,που βλέπει και εξετάζει με πιο απαλλαγμένη από τη φόρτιση και συγκινησιακή κατάσταση,τη δική μας πλευρά ,τη σκοπιά.

Ολοένα και περισςότερο εντείνονται και διευρύνονται οι διαμάχες μας,σε διάφορους τομείς της ζωής και συνεπώς και της καθημερινότητάς μας.

Δε θεωρώ δίκαιο κι έντιμο να πάρω το μέρος και να συμπαραταχθώ με τη μια πλευρά,όποιος ή όποια κι αν ανήκει σ αυτό,αρκεί που θα είναι φίλος ή φίλη μου.

Το πιο σωστό και ωφέλιμο ,για όποιους αντιμετωπίζουν καυγάδες,διαμάχες ,είναι να κρίνουμε εμείς με το δικό μας οπτικό πεδίο,το δικό μας γνώμονα,ώστε όσο και αν πονέσει να το θέσουμε προ των ευθυνών τους και των παραδοχών τους ή μη.

Πρέπει να λέγεται ,να ξεστομίζεται ,άσχετα αν επιφέρει πόνο θλίψη,γιατί απλά και μόνο ένα ταρακούνημα,απο μας,από τη δική μας οπτική γωνία,αρκεί να είναι και η σωστή,αποτελέσει το έναυσμα για αληθινούς προβληματισμούς και καταθέσεις των δικών τους απολαβών αυτών,ούτως ώστε να διαλευκανθεί το μυστήριο κλίμα που φέρεται και συμπεριφέρεται επιθετικά ο ένας στον άλλον και καταφέρουν να συμφιλιωθούν και πάλι.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only