Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η Αρχαία Ελλάδα σοκάρει την Ισπανία: Τι είδαν στους δρόμους οι κάτοικοι της Βαλένθια και έτριβαν τα μάτια τους (ΦΩΤΟ)


Μεγάλη συζήτηση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Βαλένθια από τα ερωτικά έργα τέχνης αρχαιοελληνικής έμπνευσης του Ισπανού Άντονι Μιρό.

Προκειμένου να διαφημίσει την επικείμενη έκθεσή των έργων του σε πολιτιστικό κέντρο της ισπανικής πόλης, ο Μιρό τοποθέτησε ένα δείγμα των μεταλλικών αγαλμάτων του.

Ωστόσο δεν ήταν όλα τα σχόλια θετικά με τους περισσότερους να εστιάζουν στο θέμα των αγαλμάτων.

«Η παρουσίαση στο δρόμο αυτών των αγαλμάτων που παρουσιάζουν πεολειχίες, αυνανισμούς και γεννητικά όργανα μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους για την προστασία των ανηλικών σημειώνει σε ανακοίνωσή του η συντηρητική ένωση Family Forum.

Ο Μιρό είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατασκεύασε τα έργα του το 2007 αντλώντας έμπνευση από τις φιγούρες σε κεραμικά αρχαιοελληνικής προέλευσης.

«Είναι μια επανασύνδεση με τις ρίζες μας» συμπλήρωσε ο Ισπανός καλλιτέχνης απευθύνοντας έκκληση τα έργα του να κριθούν ως κανονικά και ως «πράξη αγάπης».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν ήταν σωστό να τοποθετηθούν στο λιμάνι της Βαλένθια, ο Ισπανός καλλιτέχνης απάντησε ότι αυτός ήταν ο χώρος τους «με πρόσωπο στη Μεσόγειο ώστε να κοιτούν προς την Ελλάδα, την κοιτίδα του πολιτισμού».Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only