Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Πέντε σημάδια ότι Πρέπει να σας δει γιατρός


Τα συμπτώματα του καρκίνου ποικίλλουν ανάλογα με το πού βρίσκεται ο όγκος στο σώμα. Θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό, εάν εμφανίσετε αυτά τα σημάδια καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας από τους συνηθέστερους καρκίνους σε παγκόσμιο επίπεδο.Τα σημάδια της νόσου μπορεί να είναι μικρά και ίσως να μην σας κάνουν να αισθάνεστε άρρωστοι, σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει γενικά πολύ συνηθισμένα συμπτώματα και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν τα παρακάτω συμπτώματα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καρκίνο.

Εντούτοις, εφόσον τα παρατηρήσετε πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να βεβαιωθείτε ότι πράγματι δεν είναι κάτι σοβαρό.

«Εάν έχετε οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, μην τα αγνοείτε», αναφέρει η φιλανθρωπική οργάνωση υγείας Cancer Bowel UK.

Αιμορραγία

Το να έχετε αίμα στα κόπρανα, ή αιμορραγία από τον πρωκτό, μπορεί να είναι ένα από τα σημάδια με τα οποία εκδηλώνεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου.Ενημερώστε τον παθολόγο σας για οποιαδήποτε αιμορραγία για να μάθετε τι την προκαλεί. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες αιμορραγίας από τον πρωκτό, ή για το αίμα στα κόπρανα.Το ανοιχτόχρωμο κόκκινο αίμα μπορεί να προέρχεται από πρησμένα αιμοφόρα αγγεία (αιμορροΐδες). Το σκούρο κόκκινο ή μαύρο αίμα μπορεί να προέρχεται από το έντερο ή το στομάχι σας.

Εξογκώματα

Εάν εντοπίσετε ένα εξόγκωμα στην κοιλιά, ή κοντά στον πρωκτό, μην το αγνοήσετε. Μπορεί να εκδηλωθεί και ως επώδυνη πληγή, αλλά μην πάρετε ρίσκο και το αφήσετε χωρίς ιατρική εξέταση.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν το εξόγκωμα, ή η πληγή δεν υποχωρήσει.

Κόπωση


Η κούραση είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι της νόσου. Ο καρκίνος του εντέρου μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη σιδήρου στο σώμα. Αυτή με την σειρά της μπορεί να προκαλέσει αναιμία (έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων).

Αν έχετε αναιμία, πιθανότατα θα αισθάνεστε συχνά πολύ κουρασμένοι και το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται χλωμό.

Αλλαγές στις συνήθεις κινήσεις του εντέρου

Εάν οι συνήθειες του εντέρου σας (δηλαδή το κάθε πότε πηγαίνετε στην τουαλέτα) έχουν αλλάξει και αυτή η αλλαγή κρατάει για τρεις εβδομάδες ή και περισσότερο, θα πρέπει να μιλήσετε με τον παθολόγο σας.

Οι αλλαγές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν πιο μαλακά κόπρανα από το συνηθισμένο, ή και πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα για αφόδευση.Μπορεί επίσης να νιώθετε σαν να μην αδειάζετε πλήρως το έντερό σας, κάθε φορά.

Απώλεια βάρους

Η ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι ένα από τα λιγότερο κοινά συμπτώματα του καρκίνου του εντέρου, αλλά αξίζει να επισκεφθείτε γιατρό και γι’ αυτό.

newsit

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only