Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Λειτούργησε με πλάνο! Δικηγόρος παραιτήθηκε, πήρε εφάπαξ 45.499 ευρώ και…


Δικηγόρος υποχρεούται μετά από  δικαστική απόφαση,  να επιστρέψει το εφάπαξ καθώς μετά την παραίτηση του και αφού το έλαβε, υπέβαλε αίτηση να επιστρέψει!

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος ο οποίος ήταν εγγεγραμμένος στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων από το 1970, τον Αύγουστο του 2015 υπέβαλε στο Δικηγορικό Σύλλογο που ήταν εγγεγραμμένος δήλωση παραίτησης-αποχώρησης. Μετά από αυτό, διαγράφηκε από το Σύλλογο και μάλιστα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου του απονεμήθηκε ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου». Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προκειμένου να του χορηγηθεί το εφάπαξ.

Πράγματι, την 9η Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η αίτηση για τη χορήγηση του εφάπαξ εγκρίθηκε από το Ταμείο και 6 μέρες μετά (15.9.2015) εισέπραξε το εφάπαξ των 45.499 ευρώ.

Αμέσως μετά την είσπραξη του εφάπαξ ο τέως δικηγόρος υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στο Σύλλογο που μέχρι πρότινος ήταν εγγεγραμμένος.

29 Aug, 2018
Η προκήρυξη του αιώνα ήρθε από τον Ελληνικό Διαστημικό…

24 Aug, 2018
Μόλις 3 μέρες μετά (18.9.2015) η αίτηση επαναδιορισμού του έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην εκπνοή του Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και επανεγγράφηκε ξανά ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου. Δηλαδή, μέσα σε διάστημα 35 ημερών (25.8.-30.9.2015) διαγράφηκε από το Σύλλογο, εισέπραξε το εφάπαξ και επανεγγράφηκε στο Σύλλογο.

Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή του ποσού, με τους νόμιμους τόκους από την ημέρα είσπραξης του ή την ημέρα επανεγγραφής του στο Σύλλογο.

Τελικά, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι ο δικηγόρος με την αντίθετη στα χρηστά ήθη συμπεριφορά του, ζημίωσε το Ταμείο και η αγωγή του τελευταίου είναι νόμιμη και για το λόγο αυτό έγινε δεκτή, ενώ υποχρέωσε το δικηγόρο να επιστρέψει το ποσό των 45.499 ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only