Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Το Vicks (Βιξ) δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα κρυολογήματα. Δείτε 11 έξυπνους τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας



To κλασικό Vicks VapoRub υπάρχει εδώ και πάνω από έναν αιώνα μέσα στα νοικοκυριά.

Αυτό που ξεκίνησε ως σπιτική θεραπεία ενάντια στο κρύωμα και την γρίπη έγινε πολύ δημοφιλές στις αρχές του 20ου αιώνα.

Δημιουργήθηκε από την Proctor & Gamble την δεκαετία του ‘1880 και από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλη την γη.Είναι φτιαγμένο από έναν συνδυασμό μενθόλης, καμφοράς και άλλα συστατικά όπως θυμάρι, ευκάλυπτο και μοσχοκάρυδο που δροσίζει και ταυτόχρονα καταπραΰνει.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση του πόνου, της φαγούρας, την μυκήτων, της ακμής και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.

Πλέον όμως, έχει αποδειχτεί πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς περισσότερους τρόπους από ότι νομίζαμε.

Δείτε παρακάτω μία λίστα με χρήσεις του που ελάχιστοι γνωρίζουν:

Για τα σπυράκια

Έχετε ένα μεγάλο σπυράκι στο πρόσωπό σας; Κάποια από τα συστατικά του VapoRub έχουν αντισηπτική δράση. Βάλτε λίγο πάνω στο σπυράκι για να στεγνώσει και να εξαφανιστεί.

Πονοκεφάλους

Εάν έχετε πονοκέφαλο εξαιτίας της ιγμορίτιδας, εισπνεύστε τις αναθυμιάσεις του για να ανοίξει η μύτη σας. Απλά βάλτε λίγο κάτω από την μύτη σας. Άλλη μία λύση ενάντια στον πονοκέφαλο είναι να τρίψετε λίγο στους κροτάφους σας.

Διαβάστε ακόμα:  Ίλιγγος: Τι να κάνετε για να σταματήσει με την τεχνική Epley – Το βίντεο που σάρωσε στο Youtube!!!
Μύκητες στα νύχια

Πολλά από τα συστατικά του έχουν αντιμυκητιακή δράση και κάνουν θαύματα ενάντια στους μύκητες των νυχιών. Βάλτε το με μία μπατονέτα στα νύχια που έχουν πρόβλημα και φορέστε κάλτσες πριν πέσετε για ύπνο.

Κυτταρίτιδα/Ραγάδες

Και όμως κάνει πολύ καλή δουλειά ενάντια στις ραγάδες. Απλά βάλτε το σαν κρέμα πάνω στην προβληματική περιοχή και αφήστε το για όλο το βράδυ.

Φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων

Από αλλεργία σε φυτά μέχρι τσιμπήματα από κουνούπια, οι γιαγιάδες όλου του κόσμου χρησιμοποιούν το Vicks για να σταματήσουν την φαγούρα στο δέρμα. Απλά βάλτε το πάνω στο δέρμα σας και αφήστε το να κάνει τα μαγικά του.

Ξηρά πόδια

Εάν τα πόδια σας σκάνε από την ξηροδερμία, τότε το Vicks μπορεί να είναι η λύση. Βάλτε το πάνω στα πόδια σας και καλύψτε τα με βαμβακερές κάλτσες για όλο το βράδυ. Ξεπλύντε το πρωί με χλιαρό νερό.

Ναυτία

Η χρήση της μέντας κάνει πολύ καλό ενάντια στην ναυτία. Βάλτε λίγο κάτω από την μύτη σας ή εισπνεύστε το.

Διαβάστε ακόμα:  Το μαύρο παγωτό ήρθε για να τρελάνει το Internet
Εγκαύματα

Βάλτε λίγο Vicks σε ένα ελαφρύ έγκαυμα για άμεση ανακούφιση. Κάποια από τα συστατικά του έχουν την δυνατότητα να γιατρεύουν τα εγκαύματα και να μειώνουν τον πόνο.

Πόρτες που τρίζουν

Σε περίπτωση που έχει τελειώσει το WD40, το Vicks κάνει εξίσου καλή δουλειά.

Μελανιές

Αυτό είναι μία από τις πιο γνωστές χρήσεις του και υπάρχει και σε διαφήμιση από το 1920. Κάποια από τα συστατικά βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι οι μελανιές θεραπεύονται πιο γρήγορα. Τρίψτε λίγο πάνω στην μελανιά και θα εξαφανιστεί πολύ πιο γρήγορα.

Να θυμάστε πως οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους δεν υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες, οπότε καλό θα ήταν να προχωρήσετε με προσοχή. Όπως με κάθε άλλη σπιτική θεραπεία, καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια ειδικού εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα.

Credit: tiphero.com

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only