Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τι ώρα πρέπει να τρώτε το βράδυ για να χάσετε κιλά


Μέχρι τι ώρα πρέπει να τρώμε το τελευταίο γεύμα για να χάσουμε κιλά; Εάν έχουμε τη συνήθεια να καταναλώνουμε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το βράδυ μπορούμε να χάσουμε βάρος; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα έρχονται κάθε τόσο στην επιφάνεια, κάθε φορά που αναφέρεται το βραδινό φαγητό και τα κιλά.

Το να τρώτε όμως το κυρίως γεύμα το βράδυ το βράδυ δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση βάρους. Εξάλλου η απώλεια κιλών επιτυγχάνεται όταν τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάτε όλη την ημέρα. Έτσι λοιπόν με την προϋπόθεση πως η συνολική ημερήσια κατανάλωση θερμίδων δεν ξεπερνάει τις θερμίδες που πρέπει να λάβετε, μπορείτε να καταναλώσετε το κύριο γεύμα το βράδυ.


Υπάρχει όμως κάποια συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να φάτε το βραδινό;

Το ιδανικό είναι να τρώτε το τελευταίο γεύμα 3 με 4 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης. Όμως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα για το βραδινό σας γεύμα, που μπορεί αυξήσει το σωματικό σας βάρος. Η συμβουλή ότι πρέπει να τρώτε το βραδινό μέχρι τις 20:00 είναι ένας μύθος, γιατί σημασία έχουν οι συνολικές θερμίδες, που αν δεν ξεπεράσετε αυτές που σας αναλογούν, τότε η ώρα του δείπνου δεν θα επηρεάσει το βάρος σας.

Μερικά παραδείγματα για βραδινό γεύμα:

Μια μερίδα κινόα με φασόλια και ένα τέταρτο αβοκάντο. Θερμίδες: 506 kcals

Μια μερίδα ψάρι ψητό και μισό φλιτζάνι άγριο ρύζι με σαλάτα. Θερμίδες: 550 kcals

Μια μερίδα ψητό κοτόπουλο Burrito με μισό φλιτζάνι μαύρο ρύζι. Θερμίδες: 518 kcals

Τέλος μην ξεχνάτε ότι κάθε διατροφικό πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού. Η σύνταξη ενός διαιτολογίου είναι μια διαδικασία ανάμεσα στον ενδιαφερόμενο και στον διαιτολόγο και διαμορφώνεται σύμφωνα με την κατάσταση υγείας του.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only