Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ρόδα είναι και γυρίζει .


Η ζωή μας ,όπως λέει πολύ σοφά ο λαός μας,ρόδα είναι και γυρίζει.

Αλλοίμονό του,όποιος βρεθεί σε εκείνη την ελλειπτική τροχιά και σημάνει ,απλά και μόνο ,η έναρξη,της οπισθοχώρησης.

Εκείνης της παλλινδρόμησης και του αρνητικού διαγεγραμένου κύκλου ζωής,που θα φέρει τα πάνω κάτω,σε ότι αφορά ,είτε στα προσωπικά ,ειτε στα επαγγελματικά .

Λιγοστές φαιές ουσίες,καταλαμβάνουν χώρο ,στον εγκέφαλο του καθενός μας ,αν νομίζουν,πως τα βραβεία,οι αποδείξεις μεν,ανόδου και συνεχούς ανάδειξης,είτε γραφής,είτε άλλου τομέα,είναι ικανές και άξιες ,να διαγράψουν πορείες ζωών.

Ανίδεα και απαίδευτα εκείνα τα μυαλά ,που θα σκαρφιστούν να προβάλλουν,ως αίτια και αναπόφευκτη συμπεριφορά,τους επαίνους και τα αριστεία.

Αν φρόντιζαν ο καθένας ξεχωριστά ή όλοι ,οι δυο μαζί,να καλυφθούν ,όσο πιο σύντομα ,έκρουαν οι κώδωνες τους προσερχόμενους κινδύνους,δε θα ήταν κανένας στη δυσάρεστη θέση ,να προβεί σε διαμαρτυρίες,κινήσεις επιβαλλόμενης τροπής και ανατροπής ,καθιερωμένων και υπαρκτών ,συνθηκών και καταστάσεων.

Αν υπήρχε,αυτή η πολυπόθητη ,συννενόηση ,αλληλοκατανόηση ,αλλά πιο πολύ ,ο σεβασμός και η αποδοχή,των ονείρων και των θέλω του άλλου ατόμου,τότε δε θα θρηνούσαν γοερά ή βουβά,οι ψυχές μας .

Κι όμως,εγωιστικά ανθρωπίδια,προβαίνουν σε στάσεις ,διαμάχης και προκαλούμενων προστριβών,μόνο και μόνο να ικανοποιήσουν τα δικά τους σχέδια,αδιαφορώντας,για τα παιδιά τους ,τις ψυχές τους,τα κομμάτια απ τη σάρκα ,,,των γυναικών τους,που μέχρι κάποια στιγμή,μοιράζονταν ναι μεν την ίδια κλίνη ,αλλά το πνεύμα ,κυνηγούσε μάγισσες και ονειροβατούσε σε θρίλλερ επιβίωσης και μόνο του εαυτού τους,παρατειμένα και αφημένα ,..στην..τύχη τους ,,,στη μοίρα τους.

Μα η μοίρα ,ευτυχώς,στέκεται θετικά και αισιόδοξα,ίσως ή και σίγουρα ,ευννοικά και αίσια,γιατί ,την ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ....




πηγη ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ, 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only