Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Υποκλίνομαι.

Σε συμπεριφορές και στάσεις ζωής ,που τις χαρακτηρίζουν ωριμότητας ,ειλικρίνειες ,αλλά κυρίως εκτιμήσεις και αξιώσεις,δεν έχω ,παρά να υποκλιθώ και να τις σεβαστώ ανάλογα.

Σε τρόπους ανάλογους ,χωρίς να φέρουν κανένα σε δύσκολη θέση,παρά να τηρήσουν και να διατηρήσουν ισορροπίες,δεν έχω ,παρά να δώσω ,τα εύσημα και τα συγχαρητήρια.

Ναι ,,κι όμως, ένα διαζύγιο,μπορεί να γίνει σε πολιτισμένο επίπεδο,σε επίπεδο καλοσύνης,όσο και αν πονέσαν και οι δύο,ακόμα όσα κατάλλειπα κι αν έχουν μείνει,η ζωή προχωρά και μας διδάσκει πως όταν έχουμε κάτι ,ισως να μην το εκτιμούμε κι αν το χάσουμε,να συμβαίνει το αντίθετο.

Μα η ζωή ξέρει,παίζει τα δικά της παιχνίδια,μα με την ειλικρίνεια ,την εκτίμηση και το σεβασμό,αποφεύγεται η έντονη σύγκρουση,η αντιπαλότητα.η ζήλια ,η κακία,το μίσος.μα το χειρότερο,η απαξίωση της λανθάνουσας τακτικής ,ακόμα και τώρα .

Βλέπω,ζω,μοιράζομαι,καταστάσεις,τους βγάζω το καπέλο,ειλικρινέστατα,είναι κάτι που κατάφεραν δυο κάποτε λατρεμένα μεταξύ τους άτομα,μα τώρα ,επικρατώντας σύννεση και ειλικρίνεια,αλήθεια και αποδοχή,έχουν συγκλίνει το μερίδιο της επαφής και του νοιαξίματός τους,μόνο σε ότι αφορούν τα παιδιά και μόνο,όπως θα πρεπε να γίνεται ,σε χιλιάδες αντρόγυνο ,τόσο καιρό.

Καταφέραν το ακατόρθωτο,γιατί και οι δυο χαρακτηρίζονται από ευγένεια ψυχής κι όχι από κακουργηματικά ευρήματα ,ευρεσιτεχνείας και παραφιλολογίας,τόσο αποτίμησης ,εκτίμησης ευθυνών,΄όσο και απόρριψης ,ή ρίψεως πολλαπλών και αμφιβόλων ευθυνών.

Μάθανε να μοιράζονται καταστάσεις ,συμπεριφορές ,θέματα ,τόσο όμορφα και ανθρώπινα ,που αλήθεια ,πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμησιν,για όλους εμάς .

Τι κι αν χωρίζει το ζευγάρι ,μέχρι να πεθάνει ,τους ενώνει ο ένας και κοινός σκοπός και προορισμός τους,τα παιδιά τους,η ανατροφή τους και κυρίως η διεξαγωγή τους η ομαλή ,στο ανηφόρι που λέγεται ζωή.

Ευτυχώς για κείνα,τα δικά μου παιδιά,τίποτα δεν τους προσφέρθηκε απλόχερα και απλουστευμένα.

Κόπιασαν και κοπιάζουν,μάχονται συνεχώς,μα απολαμβάνουν τους κόπους,τα ξενύχτια τους ,τους καρπούς του ιδρώτα τους και της ανεξαρτησίας τους.

Ικανότατα ,λειτουργικότατα,ειλικρινέστατα,αξιολογότατα ,άτομα μέλη της Κοινωνίας μας,απέδειξαν περίτρανα ,μέσα απ τη δική μας ανικανότητα να φέρουμε εις πέρας τον οικογενειακ θεσμό,να αναδειχθούν στα μάτια μας ήρωες και πρωταγωνιστές ,στις ζωές τους .

Τώρα να σας πω και τη μαύρη αλήθεια ,όσο και να θέλει μια μάνα να στηρίξει ,να βοηθήσει ,να συντελέσει,αν δεν έχει την κινητήρια δύναμη,γίνεται έρμαιο και περνά μόνο αξημέρωτες νύχτες στα δακρυβρεγμένα προσκέφαλα ,των μαξιλαριών της .

Κι όμως, απεφάσισε να πάρει κι αυτή΄κάποια στιγμή τη ζωή στα χέρια της ,να ανδρώσει τα ευννουχισμένα ιδεώδη,που πήγαιναν να της περάσουν και να προσπεράσουν τα δικά τους θέλω,μα τους νίκησε και ορθοπόδησε ,,σιγά αργά και σταθερά.

Η άνοδός μας έρχεται ,.οταν εμεις απαγορεύουμε και επιτρέπουμε μόνο σε μας να ξέρουμε και να εφαρμόζουμε τα πάντα ,για το δικό μας καλό και μόνο.

Ετσι,συναντούμε ,γονείς και γονείς,

Ας γίνουμε εμείς,ας αλλάξουμε και ας σώσουμε ότι σώζεται ,για τις ψυχές μας και το καλό των ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΜΑΣ !





πηγη   ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ, 


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only