Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Οι τρικυμίες είναι .



Για να δείχνουμε,ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό ,ότι αντέχουμε,ότι παλεύουμε με τα θεριά μέσα μας και τα νικάμε ,με ότι τίμημα,χρειαστεί να πληρώσουμε.

Δεν το βάζουμε στα πόδια,μένουμε ,διεκδικούμε ,αλλά περισσότερο ,αναμετράμε τις δυνάμεις μας,εσωτερικές κυρίως,ώστε να δούμε κι εμείς οι ίδιοι ,πόσο έντονες και συννειδητές ,είναι οι κινήσεις μας,οι θελήσεις μας και πιο πολύ ,πόσο συννειδητά επιλέξαμε και εκλέξαμε,τους δικούς μας πήχεις,,ζωής και ακολουθίας αυτών.

Το να θελήσουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά,δε μαρτυρά ,εγωιστικά και υπεροπτικά ,το ότι εμείς θέλουμε και κυνηγούμε πάντα υψηλούς στόχους,με προδιαγραφές και διακυμάνσεις,έτσι ώστε να μην νοιώθουμε σίγουροι με τον εαυτό μας,να υπερβάλλουμε των ικανοτήτων μας και απλά και μόνο να θέτουμε τα όρια και τους προσδιορισμούς τους προσδιορισμούς του.

Σημαίνει καθαρά και σημαντικά ,για τη δική μας αξιοπρέπεια,σκέψης και έμπρακτης επιβεβαίωσης,το ότι ζητούμε ,από μας τους ίδιους,να αναγνωρίσουμε και να δικαιώσουμε,το τι βλέπουν οι άλλοι σε μας και το τι εμείς ,φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε και να αντικρύσουμε.

Ο πήχης,το όριο ,μα και το περιθώριο,που θα πρέπει να ανακοινώσουμε σε μας τους ίδιους,δεν είναι τόσο ως μέτρο σύγκρισης,αλλά ως μέτρο,να αγγίξουμε ,να πλησιάσουμε και πιο πολύ ,να συγκρίνουμε το πάλαι τότε με το τωρινό ,το σήμερα .

Ισως πριν να μη δείχναμε την απαραίτητη κι ανάλογη ,εμπιστοσύνη και εκτίμηση,στα προσόντα μας,στο τι γνωρίζουμε και επαγγελόμαστε,αλλά να θέλαμε να ασχοληθούμε με το οτιδήποτε,αρκεί να κάλυπτε τα απαραίτητα και τα προς το ζην.

Συμφωνώ απόλυτα ,,όταν οι δίοδοι και διέξοδοι ολοένα και περισσότερο κλείνουν και συγκλίνουν στην απαγόρευση και σε διάφορες εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους ,τότε σίγουρα πρέπει κι εμείς να εφοδιαστούμε με θάρρος και τόλμη και να ανταπεξέλθουμε υπεύθυνα και σοβαρά .

Μα μέσα μας ,μας τρώει,το βλέπω άλλωστε ,χρόνια τώρα ,να ξέρουμε τόσα,να είμαστε γνώστες άλλων τόσων και οι θέσεις να ναι καταδικασμένες ,από άλλους παράγοντες ,από άλλες διαθέσεις και εμείς απλά ,μαριονέτες ενός συστήματος να κινούμαστε από νήματα άλλων και να διακινούνται ιδέες και αξίες ,σύμφωνα με διατεταγμένες χαραγμένες παραπληροφορήσεις?

Ηρθε η ώρα και η στιγμή,να εναντιωθούμε σε καθεστώτα ,σε λανθασμένα μηνύματα ,αποτροπής δικής μας ,παρά της προτροπής και της εύλογης και δίκαιης,αποκατάστασης,μιας αληθινής κατάστασης,μιας αληθινής ,υπόστασης .

Σηκώνουμε το ανάστημά μας ,απλά δίκαια και έγκυρα .

Κι έτσι με μέτρο και με σύννεση,με αναμονή και καρτερία ,θα επέλθουν και οι προσδοκόμενης και καλοτυχούσες νηνεμίες .

Εκ της συνεργάτιδός μας ..ΑΝΝΑΣ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only