Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Περισσεύματα ,απορρίματα,αποθέματα ,εκθέματα.

Το φαί δεν πρέπει να το πετάμε ,λένε ,λέμε όλοι μας,αφού άλλοι δεν έχουν να φάνε και μένουν μέρες ,μήνες νηστικοί.

Το νερό είναι απαραίτητο αγαθό στη ζωή μας και δεν πρέπει να το σπαταλάμε ,αλλά με φειδώ και σύννεση να το χρησιμοποιούμε και να το καταναλώνουμε,δεν περισσεύει για να σπαταλάτε άχρηστα και άσκοπα.

Η αγάπη ,τα όμορφα συναισθήματα ,πρέπει να τα μοιράζουμε απλόχερα όμως και να μην τσιγκουνευόμαστε των αποθεμάτων τους.

Η ζωή μας ,μας έχει επιβάλλει να μη φερόμαστε και να μη συμπεριφερόμαστε άδικα και άχρηστα ,σε άτομα που δεν πρέπει να δέχονται την αχαριστία και την εμπάθεια ,στην πρώτη γραμμή,του πολέμου του διακηρυσςόμενου,από τους ήδη φίλους τους,τα δικά τους άτομα,αλλά θα πρεπε να συντονιστεί και να προωθηθεί μια προσπάθεια ,μια γενική τελική πλέον αποκατάσταση ,του τι νοιώθουμε και τι θα επιδιώκαμε για τον εαυτό μας,καλό ή κακό προς αυτόν.

Οι καρδιές και οι ψυχές μας ,δεν πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων,ωςάν απορρίματα,που περίσσεψαν και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν .

Για να φύγουν απ την υποχρέωση ,καταστούν υπεύθυνους τους άλλους και όχι να αναλάβουν οι ίδιοι ,οι ίδιες τις δικές τους ευθύνες,με ευκολία και άνεση,χωρίς τον ελάχιστο,παραμικρό ενδοιασμό και αποφυγή προς αυτόν.

Συναντάς ,συναναστρέφεσαι,πολιορκείς,κατακτάς,αλλά μετά΄τι γίνεται?τι συμβαίνει ?και ποιος θα αποφαίνεται ,το τι είναι το σωστό ,το λάθος,το καθωσπρεπή ή το άκυρο και ανώφελο?

Τα αποθέματα της καρδιάς μας ,δίνουν το χέρι στα περισςέύματα,όχι των υπολειπομένων αισθημάτων,αλλά αυτών που για μας υπερχειλίζουν απ το είναι μας,ώστε να τα δρομολογήσουμε και να τα καθοδηγήσουμε με σωστό και ακέραιο τρόπο,με ωφέλιμο και επιθυμητό τρόπο και στόχο.

Τα απορρίματα που μερικοί θέτουν και παραθέτουν όλους μας ,σε μια θέση,δυσμενή και δυσπροςάρμοστη,ας αποτελέσουν τα εκθέματα ,τα πολύτιμα συστατικά και μερίσματα ,των εναπομείναντων κομματιών και μεριδίων της ψυχής μας ,του νου μας και της προσαρμογής μας,σε επίπεδα και βάθρα,ικανά και άξια,απεμπλοκής τους ,και αναπροσαρμογής τους,στην τυχόν διαθέσιμη και καλοπροαίρετη ,επαναφορά τους ,σε καλές και όμορφες στιγμές.

Απεγκλωβίζοντας τα αρνητικά στοιχεία που θα συντελούσαν και θα αποτελούσαν τα καίρια και βάσιμα σημεία επιλογής τους.


πηγη ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ,


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only