Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αυτογνωσία



Τι πιο όμορφο ,εποικοδομητικό και υγιές,ασφαλές και σώφρων,να μάθουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του εαυτού μας!

Δεν είναι καθόλου δύσκολο ,μα πρέπει να θέλει κανέναν να διεισδύσει στον εαυτό του,να του παραχωρήσει ,το χώρο και την αναπνευστική οδό που χει ανάγκη και πλέον ,κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

Μια κατάσταση,μια σχέση και κυρίως ένας τρόπος,προςέγγισης  του είναι μας.

Συναντούμε διάφορα άτομα,ποικίλες ψυχοσυνθέσεις,με θετικά κι αρνητικά στοιχεία,όπως όλοι μας άλλωστε έχουμε.

Κι όμως διαπιστώνεις ,μια όμορφη,ρέουσα ατμόσφαιρα.κυμαινόμενη με συνεχή αναφορά ,ή όχι ,με ενδεδειγμένη προσοχή και προσήλωση ,στο τι ακούμε και τι μας παρατίθεται να σχολιάσουμε και να κρίνουμε,ως σωστό ή λάθος ,σύμφωνα με τα δικά του μέτρα και σταθμά.

Μια διαφορετική αίσθηση,στο τι πρέπει και τι θέλουμε εμείς οι ίδιοι να προσφέρουμε ,στον ίδιο μας τον εαυτό ...να τον καλυτερεύσουμε ,ώστε αν είμαστε εμείς καλά ,να είναι και οι γύρω μας καλύτερα.

Αξιοπρέπεια,αυτοσεβασμός,αυτοκριτική,αυτοβελτίωση,έννοιες σημαντικές σημαδοτούμενες και νοηματοδοτούμενες,απ τον καθένα μας ξεχωριστά ,αναλόγως πως την αντιλαμβάνεται και την επεξηγεί ο ίδιος .

Ενα δυναμικό,προσωπικοτήτων,δυναμικότητα,που θέλει να ψαχτέι ,να δει ,να ερευνήσει και να κατακτήσει τα δικάτου έπαθλα,ζωής,κίνησης ,διακίνησης ιδεών,ένα κοινό,ένα ακροατήριο ,απαρτιζόμενο απο διάφορους μεν χαρακτήρες ,αλλά με ένα σκοπό κοινό ,που διέκρινα,,,να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας ,να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο ,,,να τον καταλάβουμε και να νοιώσουμε πιο ανακουφισμένοι και χαλαροί με τον εαυτό μας,που αν τον αγαπήσουμε,θα του δώσουμε και την αξία και τη θέση που έχει και του αρμόζει.

Ας αφουγκραστούμε τι μας λέει ο εαυτός μας,τι μας ζητάει να μάθουμε γι αυτον,αλλά κυρίως να το θωρακίσουμε και με νύχια και με δόντια ,αφού εισβάλλουμε στα άδυτα τηψυχής μας ,να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες μας,αν κι εφόσον μας σέβονται όπως εμείς και να υπολογίζουν ανάλογα,δίχως να γινόμαστε τα δεδομένα και κεκτημένα τους .

Φυσικά ,,,ετικέτα έχει και ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ....
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ,,,ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ....ΝΑ ΡΟΥΦΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ,ΑΠ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ...




πηγη    ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only