Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΗ ..


Κάθεσαι ,ακούς,ηρεμείς ,ταξιδεύεις .
Τις περισσότερες φορές ,θες να βγεις έξω απ το μικρόκοσμό σου ,να αφεθείς στα δικά σου παλαμάκια ,να ναι έντονα ,ηχηρά ,μα κυρίως να μην τα βλέπει κανείς .

Θες να είσαι μόνος,να χορεύεις τα δικά σου τραγούδια ,να λικνίζεται ,στους δικούς σου παλμούς,να αποτελείς το κομμάτι,της δικής σου φανταστικής ,μα συνάμα και όμορφης,χορωδίας,ψυχής και σώματος ,αγνότητος και καθαγιασμού,διάφορων τυραννισμένων κομματιών του είναι σου.

Να ζοριστείς και να μάθεις ,εκείνες τις φιγούρες ,που δε θα χρειαστεί ,να τις δει κάποιος,να σε επιβραβεύσει,αλλά θα θες να νοιώσεις και να αφουγκραστείς τις δικές σου αγωνίες,που ο δείκτης αναμονής και προσμονής,βάφτηκε κόκκινος.

Το αίμα του εγκεφάλου ,ξεχειλλίζει και θέλει να δεχθεί και να καλοσωρίσει,τη νηνεμία της ψυχής,θέλει να ζήσει και να ξεπεράσει φόβους και αντιδράσεις ,με μόνο κίνητρο ,τι άλλο ?

Τα δικά του σχέδια ,τα δικά του εκείνα κλειδιά του σολ,του φα,που θα εναρμονίζουν τις νότες,όχι του πενταγράμμου ,αλλά του αγώνα ζωής ,εκείνου που καλείται και επικαλείται τη μούσα του,να βγει νικητής ,ποτέ ηττημένος και καταϊδρωμένος .

Πάντα να είναι ο εστεμμένος ,με δάφνες και όχι με αγκάθια .

Αυτά πονάνε,κι εκείνον που τα μπήγει και εκείνον πιότερο ,που τα υποδέχεται ,ως δείγματα και τελέσεις τελετουργικών διαδικασιών,μίσους,έχθρας ,ζήλιας ...χείριστων ψυχών.

Η μουσική ,είναι ανώτερη,δύναμη εμπέδωσης,και παιδείας .

ΕΥΤΥΧΕΙΣ όσοι ακούμε και αντιλαμβανόμαστε ,,,ΤΑΥΤΗΝ....





πηγη ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ,




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only