Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ


Για το τι θέλεις ,τι επιδιώκεις,τι πιστεύεις ,τι ποθείς,τι ελπίζεις ,τι προσδοκείς,αμφιβάλλω,μα δεν είμαι σε θέση να το πω,να επιδιώξω τη δική μου λύτρωση.

Δύσκολα τα απάτητα μονοπάτια της ψυχής μας,δυσκολοννόητα επίσης και τα μετερίζια της ,αφού ο καθένας μας έχει τα δικά του βιώματα ,τις δικές τους συνθηκολογήσεις ή αποσταςίες ,ζωής,καθηκόντων,ευθυνών,γενικότερα .

Αμφιβάλλω αν θέλουμε να το δεχθούμε,να το παραδεχθούμε και να προχωρήσουμε σε πιο ουσιώδη και σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής μας,παρά να συνωστιζόμαστε,γύρω  από μνήμες του παρελθόντος ,που μόνο κακό μας κάνουν.

Δεν ξέρω,δεν πιστεύω να θέλουμε να δούμε την αλήθεια μας ο καθένας μας κατάμματα ,να την εξουσιάζουμε και να τη διευθετησουμε,ούτως ώστε να δούμε και να συμπεριλάβουμε μέσα της ,κομμάτια δικά μας,ατόφια και αναφαίρετα ,με τις δικές μας στάσεις και καταστάσεις ζωής.

Αλήθεια ,πονάει,τραυματίζει,ίσως και ακόμα αιμορραγούσες πληγές,μα δε γίνεται αλλοιώς,πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε,να τραβήξουμε τις κόκκινες γραμμές μας και να πάμε παρακάτω,όσο και να φοβόμαστε ή να αμφιβάλλουμε για το προσεχές μέλλον,ακόμα και για το παρόν μας .

Ελισσόμεθα και εξελισσόμεθα,σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά μας,τις ευκαιρίες που δίνουμε ή μας δίνουνε,αλλά με βασικο γνώμονα το δικό μας καλό και το καλό των τριγύρω μας .

Αμφιβάλλω για σένα ,αν θες να τοποθετηθείς,να συμπεριλάβεις μέσα στα πιστεύω σου και τα δικά μου θέλω,τα δικά μου σχέδια και τις αντισταθμίσεις ακόμα,φυσικά όχι τις δικές μου,αλλά ενός άλλου ατόμου,που ίσως το δεις,συγκριτικά ,να φοβηθείς να εκφραστείς και να το συμπεριλάβεις,στους γνώστες ενός αντικειμένου,όχι απαραιτήτως σοφίας και δέσμευσης,παρά αναγνωρίσεως και καταννοήσεως,του ίδιου μας του εαυτού.

Να άρ χουμε και να υπάρχουμε ,να υπερτερούμε και να καρτερούμε,Αποτελέσματα ,άπ τις κινήσεις και τις διακινήσεις,ιδεών,αντιλήψεων.ώριμων και αποδοτικών,συντελεστών,τελέσεως.όχι θεάτρου παραλόγου,αλλά συνειφασμένου και άρτια συνεδεδεμένου,με τις δικές μας αγωνίες ,ανάγκες,ανασφάλειες,,προσαρμοσμένες ,στη δική μας ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία .

Αμφιβάλλω αν κάποιος απο μας,ξέροντας την αλήθεια του,θελήσει να τη διαπραγματευτεί ,να την ασφαλίσει,αλλά ,κυρίως να τη μεταδόσει και να τη μεταλαμπαδεύσει ,εάν και εφόσον ,πληρεί τις προδιαγραφές της μίμησής της και όχι προς αποφυγή της.

Αμφιβάλλω,φοβάμαι,διστάζω,δυσανασχετώ ,δυσπρόσιτες έννοιες,σημασίες,με ουσία και αξία,μα κυριότερα ,με δικό μας λιθαράκι,τοποθετήσέως του,στο οικοδόμημα που λέγεται πολιτισμός ανθρώπινων αξιών και ιδανικών,χωρίς φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες,μέσα στη σιγή των κραυγών μας και στις κραυγές των σιωπών μας .






πηγη ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ,




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only