Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Στεγάζεται?


Η αγάπη και η καλοσύνη,μπορούμε να πούμε ότι στεγάζεται ,μέσα ,κάτω από οικοδομήματα,από παλάτια,από στέγες,αδιαπέραστες απ τα καιρικά φαινόμενα,αντάρες,βροντές και καταποντησμούς,ψυχικούς βίαιους και βέβηλους?

Κανείς ίσως και να μην ξέρει να μας απαντήσει ή να μη θέλει να αφήσει ,προσδοκίες και ελπίδες ,για συνυπάρξεις,της ελπίδος και της καλοσύνης ,της αγάπης ,της μεταμέλλειας,της απολύτου αληθινής παραδοχής λαθών.

Αυτά όλα μαζί ,ίσως και να συστεγάζουν,ειλικρίνεια,θέληση ,αλλά κυρίως κατακάθαρη σύσκεψη της λογικής με την αγάπη ,της καταννόησης ,με την άφεση αμαρτιών.

Μα ποτέ δε θα συμπράξει,ένας και μοναδικός καταιγιστικό,ςκαταλυτικός ,καθοριστικός παράγοντας,που δεν είναι άλλος κανένας,παρά ο εγωισμός,ο θυελλώδης και καταρρακωμένος αρρωστημένος ,ψυχικά καταβαλλόμενοι,τοξικός και νοσηρός νους.

Συνθλίβει και αποπερατώσει,κάθε σχέδιο ,επιβίωσης ,είτε και συγκαταβατικής ,συγκλίνουσες συμβίωσης.

Στεγάζεται η θαλπωρή ,η ζεστασιά ,αν δε θες πραγματικά να την προσφέρεις απλόχερα ,να τη νοιώσεις και να διαδραματίσεις και εσύ το ρόλο σου ,στο παιχνίδι ,που λέγεται ζωή,συνύπαρξη,συμβιβασμός?

Οχι ,όποιος ή όποια θέλει,μπορεί και να το δει και να το αντιληφθεί και να το προσπεράσει ακόμα,να μην ασχοληθεί καν,σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία και τον ψυχισμό κάποιου.

Συναντούμε συστεγασμένα φαρμακεία,με κοινά σχέδια και κοινή οργάνωση και διεκπεραίωση,κοινών στόχων και επιδιώξεων...κοινούς ορίζοντες ,πορείας και διαδρομής.

Θα είμασταν άραγε ευτυχισμένοι,αν καταφέραμε ή επιδιώκαμε να συστεγάσουμε την ανθρωπιά μας με τη λησμονιά ,την αγάπη μας με τη συγχώρεση?

Εγώ θα σας πω ,από προσωπική πείρα και εμπειρία,ελάχιστη μεν αλλά καθοριστική στο να προβώ σε δικές μου στάσεις ζωής,υπερβατικές μα και καθοριστικές για την υγεία της ψυχήμου.

Οχι ,όσο κσι να θέλουμε να συγκατοικήσουν ε ,τη λήθη με την παρηγοριά ,την αποδοχή με τη συννένεση,το λάθος με το πάθος,καθώς όσο και να παλεόυμε να αποδείξουμε τα αυτοννόητα,όταν Ο ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΗ Τ0Υ ΕΞΟΝΤΩΣΗ,ΑΠΛΑ ...
ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΨΑΞΙΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ,,,ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ,,,ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ,,ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΕΤΣΙ 10Ο ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ,,ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ..

Ομως εμείς δε θα κάνουμε κανέναν και τίποτα με το ΖΟΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΜΑΣ .

Ρόλοι που τους δεχθήκαμε και τους αποδεχθήκαμε ,τους ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ...ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΝΟΗ,,,ΤΟ ΕΡΜΗΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΣ ,,,

Η ψυχή μας θα ναι  πάντα μαζί τους...αυτών που ΕΧΟΥΝ!!!!!

ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΑΝΝΑΣ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.
Για TAPANTAREINEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only