Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Δερβέναγας στο Αιγαίο θέλει να γίνει η Τουρκία - Έστησε 11 παρατηρητήρια με ραντάρ και μας παρακολουθεί συνεχώς


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ραντάρ και ηλεκτροοπτικοί αισθητήρες θα ελέγχουν το Αιγαίο 24 ώρες το 24ωρο επί 7 ημέρες, ενώ 7 κρατικοί θεσμοί θα συνεργάζονται προκειμένου να επεμβαίνουν άμεσα και να εμποδίζουν δραστηριότητες παράνομης μετανάστευσης αλλά και αλιείας.

Η πρώτη φάση του σχεδίου καλύπτει την περιοχή από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι τη Ντάτσα, απέναντι από τη Σύμη.

Και οι 11 βίγλες που έχει ήδη τοποθετήσει η Τουρκία κατά μήκος της ακτογραμμής της στα δυτικά παράλια τεστάρονται ώστε να μπουν σύντομα σε πλήρη λειτουργία.

Με βάση συγκεκριμένους αλγόριθμους, τα ραντάρ θα εστιάζουν αυτόματα σε συγκεκριμένες κινήσεις πλοίων μέσα στη θάλασσα, θα κάνουν ζουμ στη συγκεκριμένη εικόνα και θα την στέλνουν μαζί με όλα τα δεδομένα στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει στηθεί στην τουρκική πρωτεύουσα, την Άγκυρα.

Τα δεδομένα αυτά θα στέλνονται έπειτα για εξέταση στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό, την ακτοφυλακή, το υπουργείο Μεταφορών, το Περιβάλλοντος, το Γεωργίας, το Τελωνείων και Εμπορίου και τη Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας.

Αν διαπιστώνεται, π.χ. δραστηριότητα παράνομης μετανάστευσης, τότε το Λιμενικό θα αναλαμβάνει δράση. Φυσικά δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την παράνομη μετανάστευση την οποία η Αγκυρα χρησιμοποιεί ως "όπλο" εναντίον της Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only