Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Είδος… πολυτελείας το πετρέλαιο θέρμανσης! Η τιμή εκκίνησης ανά λίτρο αυξάνεται έως και 20% σε σχέση με πέρσι. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.


Σε είδος …πολυτελείας εξελίσσεται η θέρμανση το χειμώνα! Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος αναμένεται να αυξηθεί η τιμή εκκίνησης (από αύριο) και να κυμανθεί από 1,14 ευρώ το λίτρο, φτάνοντας έως και και το 1.22 ευρώ στις απομακρυσμένες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι πέρσι η τιμή εκκίνησης (Οκτώβριος 2017) ήταν 94,4 λεπτά τον λίτρο, ενώ στη λήξη (Απρίλιος 2108) ήταν 1,025 ευρώ. Με λίγα λόγια μιλάμε για αύξηση στην τιμή εκκίνησης έως και 20%!

Με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης που είναι κάθε χρόνο και πιο απλησίαστες εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες βγάζουν το χειμώνα με όποιον τρόπο αντέχουν οικονομικά (σόμπες, κλιματιστικά, ξύλα και φυσικό αέριο όπου υπάρχει δυνατότητα και δίκτυο)

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με το 2003, οπότε καταγράφηκε το μέγιστο της κατανάλωσης με 4.248.403 μετρικούς τόνους, μειώθηκε κατά 72% καθώς το 2017 έκλεισε στους 1.172.142 μ.τ.(η μείωση προσέγγισε το 80% το 2013 οπότε η κατανάλωση είχε πέσει στους 959.233 μ.τ.).

Οι υπέρογκοι φόροι και το τεράστιο κέρδος για τους πετρελαιάδες και τους εφοπλιστές έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πια είδος προς …εξαφάνιση για πολλές λαϊκές οικογένειες.  Παράλληλα, περιμένουν και το… περιβόητο επίδομα θέρμανσης (με τη σχετική υπουργική απόφαση) αν και έχουν επιβληθεί από πέρσι αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Σε δηλώσεις του στο News 24/7 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, που προβλέπει έναν «δύσκολο χειμώνα», αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα. Σημείωσε δε πως η τιμή του λίτρου θα φτάσει ακόμα και  1.22 ευρώ/λίτρο στις απομακρυσμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι πανάκριβο το πετρέλαιο θέρμανσης. Η διαφορά για παράδειγμα σε σχέση με πέρυσι θα είναι περίπου στα 200 ευρώ επιπλέον ανά χιλιόλιτρο. Για αυτό υπάρχει και μια απροθυμία στον κόσμο. Όχι μόνο παραγγελίες δεν υπάρχουν αλλά πολλοί συμπολίτες μας αποφεύγουν να ρωτήσουν ακόμη και διερευνητικά. Προσπαθούν να καλύψουν άλλες ανάγκες αυτή την περίοδο. Το πετρέλαιο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και κάποιοι το τιμωρούν μέσω της υπερφορολόγησης. Τιμωρούν ουσιαστικά έξι εκατομμύρια πολίτες που χρησιμοποιούν για την θέρμανση τους το πετρέλαιο. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά προβλέπω έναν δύσκολο χειμώνα”.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only