Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Πόσο πρέπει να κοιμάστε ανάλογα με την ηλικία σας


Έχουμε ακούσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα βιολογικά μας ρολόγια και πώς να σεβόμαστε τον κύκλο του ύπνου μας. Συνήθως, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι 7-8 ώρες είναι αρκετές, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Ο ύπνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κοιμάσαι μετά από μια μακρά, σκληρή μέρα εργασίας. Ο υγιής ύπνος είναι πολύ σημαντικός για ξεκούραση και ανάκαμψη. Αλλά πόσες ώρες χρειαζόμαστε για έναν καλό ύπνο;

Η έλλειψη ύπνου

Πολλοί από εμάς περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να περάσουν καλά. Αλλά είναι καλύτερο να μην παραμελείται ο ύπνος για χάρη της διασκέδασης. Πρώτα απ "όλα, η στέρηση του ύπνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των μελλοντικών περιόδων ύπνου. Δεύτερον, αυτή η έλλειψη ύπνου έχει επιζήμια αποτελέσματα στην υγεία μας.

Η έλλειψη αρκετού ύπνου αποδυναμώνει τον οργανισμό μας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Η έλλειψη επαρκούς ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης των ακόλουθων προβλημάτων και ασθενειών:

Εξάντληση
Κατάθλιψη
Μεταβολές στη λειτουργία των ορμονών
Καρδιαγγειακές παθήσεις
Πρόβλημα όρασης
Διαβήτης

Εκτός από όλα αυτά, ο κακός ύπνος επηρεάζει αρνητικά το σώμα και την εμφάνιση. Ως αποτέλεσμα, την αύξηση βάρους, οι κύκλοι κάτω από τα μάτια, η ωχρότητα και η κακή χροιά γίνονται πραγματικότητα. Αυτή η έλλειψη ύπνου οδηγεί επίσης σε έλλειψη συγκέντρωσης, μείωση της καθημερινής αποτελεσματικότητας και πρόωρη γήρανση.

Ηλικία και ύπνος

Η ηλικία δεν επηρεάζει μόνο την σωματική μας λειτουργία. Οι επιστήμονες έχουν καθιερώσει τη σχέση μεταξύ ηλικίας και του απαιτούμενου αριθμού ωρών για καλό ύπνο.

0-3 μήνες: 14-17 ώρες
4-11 μήνες: 12-15 ώρες
1-2 χρόνια: 11-14 ώρες
3-5 χρόνια: 10-13 ώρες
6-13 χρόνια: 9-11 ώρες
14-17 ετών: 8-10 ώρες
18-25 ετών: 7-9 ώρες
26-64 ετών: 7-9 ώρες
65+ έτη: 7-8 ώρες

Όσο μεγαλύτερος είναι ένα άτομο, τόσο μικρότερη ποσότητα ανάπαυσης ύπνου χρειάζονται.

Τα μωρά ηλικίας έως 3 μηνών χρειάζονται το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ύπνου. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από 8 ώρες τη νύχτα. Μετά από αυτό, η απαιτούμενη ποσότητα ύπνου μειώνεται σημαντικά και αλλάζει μόνο αφού το άτομο φτάσει τα 65 έτη. Αλλά μην ξεχνάτε ότι κάθε άτομο έχει τις προσωπικές του ανάγκες που μπορεί να αλλάξουν αυτούς τους αριθμούς.

Βελτίωση του ύπνου

Είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου σας. Ο κακός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της υγείας. Με τις παρακάτω συμβουλές θα έχετε αρκετό ύπνο και θα ανανεώνεστε καθημερινά:

- Κρατήστε τις ημέρες και τις νύχτες σας ξεχωριστές. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι άνθρωποι πρέπει να μένουν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και να κοιμούνται τη νύχτα. Εάν σπάσετε αυτό το σχήμα, τότε πιθανόν να έχετε προβλήματα με τον ύπνο.
- Ξαπλώστε και ξυπνήστε την ίδια ώρα κάθε μέρα.
- Μην πιείτε τονωτικά ποτά πριν τον ύπνο.
- Μην υπερκαταναλώσετε τη νύχτα.

- Δημιουργήστε μια άνετη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο.
- Επιλέξτε ένα άνετο κρεβάτι και κλινοσκεπάσματα υψηλής ποιότητας.
- Μια σύντομη βόλτα στον καθαρό αέρα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.
- Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε τα gadget πριν πάτε για ύπνο και να απενεργοποιήσετε τις ηλεκτρικές συσκευές τη νύχτα.
- Δώστε προσοχή στη σωματική δραστηριότητα και τις τεχνικές χαλάρωσης.

Η επίτευξη αρκετού ύπνου δεν είναι τόσο περίπλοκη. Μπορείτε να βελτιώσετε τον ύπνο σας κάνοντας αυτές τις απλές ενέργειες. Και σε αντάλλαγμα, θα είστε χαρούμενοι και υγιείς.

Πηγή Newmoney.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only