Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μία νέα θεωρία για την καταστροφή της βιβλικής πόλης της αμαρτίας, τα Σόδομα


Στην έκρηξη ενός αστεροειδούς οφείλεται πιθανώς η αιφνίδια καταστροφή μιας πόλης της εποχής του Χαλκού στη Μέση Ανατολή, που ορισμένοι ερευνητές θεωρούν ότι ήταν τα Σόδομα, η βιβλική πόλη της αμαρτίας.

Σύμφωνα με το βιβλίο της Γένεσης τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν μέσα σε φλεγόμενο θειάφι από τον Θεό για τις αμαρτίες των κατοίκων τους.

Αρχαιολόγοι παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο των Αμερικανικών Σχολών Ανατολικών Σπουδών στο Ντένβερ του Κολοράντο προκαταρκτικά ευρήματα από ανασκαφές και χρονολόγηση ραδιενεργού άνθρακα από το Ταλ Ελ Χαμάμ, μια πόλη της εποχής του Χαλκού, στη νότια κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότεροι από τους πλινθόκτιστους τοίχους των οικημάτων καταστράφηκαν πριν από 3.700 χρόνια. Ειδικοί θεωρούν ότι αρκετοί οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή κατοικούνταν τουλάχιστον 2.500 χρόνια πριν την έκρηξη του αστεροειδούς, που αναφέρει η νέα θεωρία.

Ορυκτά που κρυσταλλώθηκαν ξαφνικά μέσα μια έκρηξη θερμότητας υποστηρίζουν την ιδέα, δήλωσε ο αρχαιολόγος Φίλιπ Σίλβια, του Πανεπιστημίου Trinity Southwest στο Αλμπουκέρκι. Ο Σίλβια και οι συνάδελφοί του πραγματοποιούν ανασκαφές στο Ταλ Ελ Χαμάμ εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεράστια έκρηξη «όχι μόνον κατέστρεψε το 100% των πόλεων και κωμοπόλεων της Μέσης Εποχής Χαλκού στην περιοχή, αλλά και τα κάποτε γόνιμα εδάφη τους». Ενώ όπως προσθέτουν στην έρευνά τους τα ωστικά κύματα της έκρηξης ίσως ώθησαν προς την περιοχή αυτή καυτό αλμυρό νερό από τη Νεκρά Θάλασσα. Η εξωτερική επίστρωση αγγείων της περιόδου εκείνης υαλοποιήθηκε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας από την έκρηξη, ενώ

τα αγγεία αποκάλυψαν επίσης την ύπαρξη μικροσκοπικών κόκκων ορυκτών που μετέφεραν στο Ταλ Ελ Χαμάμ από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι άνθρωποι επέστρεψαν στην περιοχή έξι με επτά αιώνες μετά την έκρηξη, που κατέστρεψε οικισμούς σε μια έκταση διαμέτρου 22 χιλιομέτρων βόρεια της Νεκράς Θάλασσας στη σημερινή Ιορδανία.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only