Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Σχεδία


Τα χρόνια δύσκολα,κακοτράχαλα τα μονοπάτια της ζωής της.
Δεν είχε βρει πουθενά παρηγοριά ,τα πάντα της τριβέλλιζαν το μυαλό και της έφερναν στο νου παραστάσεις,σχετικές ,με τις τρικυμίες και τις δίνες καταστροφής της ύπαρξής της .

Ζητούσε μια σανίδα σωτηρίας,μέσα απ τις κραυγές απελπισίας της,μα σιωπούσαν και δεν ακουγόταν ακόμα ,ο παραμικρός ΄χο.

Ως πότε θα το κατάφερνε αυτό και θα κατάπνιγε τα θέλω της και θα ξόρκιζε τα όνειρά της ?

Ισως και να είχε έρθει η στιμή,να σωθεί,να βρει τη λύτρωσή της ,μέσα από μια σχεδία,χωρίς καν να την έχει κατασκευάσει η ίδια ,αλλά μάλλον ο καλός Πλάστης ,που ως Δημιουργός,φρόντισε και μερήμνυσε για την έξοδό της ,από το τούνελ,,,τη γραφή.

Που να το ήξερε,πως μέσα απ αυτήν,θα ταξίδευε και θα επιδίωκε,όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της και να συμπαρασταθεί στα παιδιά της και τις ανάγκες τους,αλλά πως θα γνώριζε ,αξιολογότατα άτομα ,συγγραφείς,ποιητές ,δημοσιογράφους,αθρογράφους,άτομα,άμεσα συσχετιζόμενα και συνδεδεόμενα,με το χώρο της ηχοληψίας ,της αναμετάδοσης,των σταθμών,εκείνων ,που έδειχναν να δέχονται τις γραφές της και να τις αποδέχονται,κρίνοντάς τες ,και προβάλλοντάς τες,με τον καλύτερο δυνατό και εφικτότερο,αμμεσότερο τρόπο και χρόνο παρουσίασής της .

Που να το φανταζόταν,πως θα γνώριζε εκδότες,άτομα που ούτε καν περνούσε απ το μυαλό της ,που θα ασχολούνταν με τα δικά της κείμενα,να της τα εκθειάζουν και να τα συμπεριλαμβάνουν,σε εφημερίδες,ηλεκτρονικά περιοδικά και ολοένα και περισσότερο,τα όνειρά της και τα θέλω της ,να αποκτούν σάρκα και οστά .

Δεν ήταν λίγα τα βράδια,οι μέρες,που σκεπτική ,έφερνε στο νου της,τα παλιά ,τα περασμένα,που κινδύνεψε,να αλλοιωθεί η σκέψη της ,απο την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό μεν,αλλά ανίδεοι πωπω ς ήταν και κατάλαβε απ την πρώτη στιγμή,δεν τους έκανε το χατήρι ,να την ευννουχήσουν,όσο και όπως θα ήθελαν και βγήκε νικήτρια,όπως καιρό τώρα το δηλώνει και το φανερώνει,αφού η κοινή λογική και ο έκδηλος παραλογισμός,βρήκε τη δύναμη να τον αντικρούσει και να προσκρούσει σε εκέινα τα τοιχώματα ,που τον καθιστούν καιρό τώρα ,χρόνια,υπεύθυνο και άμεσα εμπλεκόμενο,με τη φοβία και την τρομοκρατία ,του μυαλού και της ψυχής της .

Μα όπως όλοι λέμε και υποστηρίζουμε,ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ και η τύχη του,η μοίρα του ,τυ χαμογελά,κατόπιν δικής παρεμβολής και επιδίωξης,να φανεί η αλήθεια του και ευωδόσει ,κάθε του ακόμα και παραμικρή προσπάθεια ,για να υπερτερεί η δική του στάση ζωή και όχι η απόγνωση και η απομάκρυνση από αυτή .

Ετσι ,χωρίς να το καταλάβει ,η σχεδία ήταν ήδη έτοιμη,έπεσε να επιπλεύσει και μάλιστα στα βαθειά νερά ,αφού είχε γεννηθεί για τα δύσκολα και όχι μόνο για τα εύκολα της ζωής.

Αλλωστε το είχε αποδείξει περίτρανα,απ την πρώτη στιγμή της ζωής της ,που γεννήθηκε μαχητής και νικητής,στο στίβο ,που λέγεται ,μάχη όχι για επιβίωση,αλλά μάχη ενάντια σε κάτι ψυχές ,που θέλουν να τιτλοφορούνται γονείς και να χουν μερτικό ,πού ?στην αγάπη της ?εε όχι δα !!!

Ζει και βασιλεύει ,χρόνια τώρα ,σε ένα βασίλειο αληθινό ,αγάπης και πλούτου ψυχής ,που μόνο αυτό τη νοιάζει και την απασχολεί,τα χρήματα είναι μεν καλά ,να εκπληρείς ανάγκες σου ,αλλά το παν και το σημαντικότερο ,δεν είναι η άδεια σου ψυχή ,κενή από αισθήματα,αλλά να κατέχεις τους θησαυρούς σου ,άξια πολέμια και εχθρός του συμφέροντος και της λαμογιάς .






ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ..ΑΝΝΑΣ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.

Για το ....tapantareinews.gr




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only