Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Δείτε πώς απαλλάχτηκα από τον πονοκέφαλο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα

τίποτα δεν φαντάζει χειρότερο από έναν ισχυρό πονοκέφαλο που αναδύεται από το πουθενά για να καταστρέψει μια όμορφη ημέρα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, όπως οι αλλαγές στη διατροφή, ένα έντονο καθημερινό πρόγραμμα, οι υπερβολικά πολλές ή λίγες ώρες ύπνου, το άγχος, οι πολλές ώρες εργασίας, η παράκαμψη ενός γεύματος ή η χρήση του υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διαλείμματα. Επειδή λοιπόν υποφέρω χρόνια από κεφαλαλγίες, έψαξα και βρήκα ένα τέχνασμα το οποίο με βοηθάει να τις ξεφορτωθώ σε 10 δευτερόλεπτα. Θέλετε να δείτε ποιο είναι;

Διαβάστε εδώ: Τι είναι το Moon Milk και γιατί να το πίνετε κάθε βράδυ

Αποδεικνύεται ότι τις περισσότερες φορές οι πονοκέφαλοι ξεκινούν εξαιτίας της σφιγμένης σιαγόνας, γι αυτό ενα μασάζ στους μύες βοηθάει, τουλάχιστον εμένα, να απαλλαγώ από τους πονοκεφάλους. Η συγκεκριμένη τεχνική είναι ένας απλός τρόπος για να απελευθερώσουμε  την ένταση από το σαγόνι μας, βοηθώντας έτσι στη χαλάρωση των μυών και στο να απαλλαγούμε από τους πονοκεφάλους. Πώς κάνω μασάζ; Στην αρχή εφαρμόζω με τα δάχτυλά μου λίγη πίεση στους κροτάφους μου. Στη συνέχεια ανοίγω σιγά σιγά το στόμα μου όσο πιο δυνατά μπορώ και μετά το κλείνω. Επαναλαμβάνω αυτή την κίνηση έως ότου νιώσω ότι οι μύες μου απελευθερώνονται. Αυτή η τεχνική δεν βοηθάει μόνο τους πονοκεφάλους αλλά και την κροταφογναθική άρθρωση.

Άλλοι φυσικοί μέθοδοι που με βοηθάνε όταν έχω πονοκεφάλους είναι:

Πίνω νερό. Ο πονοκέφαλος είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μας πει το σώμα μας ότι έχει αφυδατωθεί. Έτσι λοιπόν κάποιες φορές μπορούμε να απαλλαγούμε από τον πονοκέφαλο πίνοντας νερό.

Κάνω κομπρέσες με πάγο στο μέτωπο. Βάζω ένα κρυωμένο σε πάγο πανί για μερικά λεπτά το μέτωπό μου και επαναλαμβάνω μέχρι να νιώσω ανακούφιση. Η συγκεκριμένη θεραπεία λειτουργεί σε πονοκεφάλους που προκαλούνται από στρες ή ενοχλήσεις τις ρινικής κοιλότητας.

Βάζω ζεστό νερό στο πίσω μέρος του λαιμού. Η θερμότητα χαλαρώνει τους μύες της περιοχής και μας απαλλάσσει από τον πόνο. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική στον πονοκέφαλο που προκαλείται από το στρες.

Επειδή όπως ανέφερα και παραπάνω υπάρχουν πολλά διαφορετικά γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν ημικρανίες, αντιστοίχως υπάρχουν και πολλές θεραπείες. Έτσι λοιπόν ο καθένα μας μπορεί να βρει τη θεραπεία που του ταιριάζει και τον ανακουφίζει.





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only