Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

60.000 ελληνικές ταυτότητες σε Σκοπιανούς;

Η προδοτική συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την εκχώρηση του ονόματος και των δικαίων της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς ανοίγει τον δρόμο για την απόδοση ελληνικής ...

υπηκοότητας σε δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανούς.

Πρόκειται για τους απογόνους και συγγενείς Ελλήνων πολιτών, των οποίων το ελληνικό κράτος αφαίρεσε την υπηκοότητα και στέρησε τα περιουσιακά δικαιώματα, λόγω εγκλημάτων που διέπραξαν εις βάρος της πατρίδας σε συνεργασία με ξένες δυνάμεις.

Χιλίαδες αυτο-αποκαλούμενοι «Μακεδόνες», Έλληνες και Γιουγκοσλάβοι πολίτες, είχαν ενταχθεί στις τάξεις του κομμουνιστικού αντάρτικου ως το 1949: δολοφόνησαν, βίασαν και κατέστρεψαν τους αθώους και αβοήθητους Έλληνες στην Ελλάδα και ιδίως στον Δυτική Μακεδονία.

Όταν ο Τίτο έκλεισε τα σύνορα Γιουγκοσλαβίας-Ελλάδος, αυτοί οι δολοφόνοι προδότες πέρασαν μαζί με τα ηγετικά στελέχη του κομμουνιστικού αντάρτικου στην Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία. Η Αλβανία του Χότζα τους έδιωξε, για να μην κινδυνεύσει από τους Δυτικούς συμμάχους της Ελλάδος.

Αν επιστρέφαν στην Ελλάδα θα αντιμετώπιζαν την ποινή του θανάτου.
Οι περιουσίες στην Ελλάδα των προδοτών που αυτοαποκαλούνταν «Μακεδόνες» τους αφαιρέθηκαν και οι συγγενείς και απόγονοί τους τις διεκδικούν.

Με την κατάπτυστη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, εκτιμάται πως ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση ελληνικών ταυτοτήτων, υπηκοότητας και την επιστροφή των περιουσιών σ’ αυτούς που έδρασαν εις βάρος της Ελλάδος πριν από δεκαετίες και εργάστηκαν για την απόσχιση της Μακεδονίας από τον εθνικό κορμό, όπως διακήρυξε το ΚΚΕ στις Πρέσπες το 1949, ζητώντας «εθνική αποκατάσταση για τον μακεδονικό λαό«.

Με «Κοινή Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης (Αθήνα 29.12.1982, Αρθ.Πρωτ.106841) και «ΘΕΜΑ: ελεύθερος επαναπατρισμόςκαι απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους πολιτικούς πρόσφυγες» ΦΕΚ 1983/Β/1,«μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες στο γένος, που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949 και λόγω αυτού κατέφυγαν στην αλλοδαπή ως πολιτικοί πρόσφυγες έστω και αν αποστερήθηκαν της Ελληνικής Ιθαγένειας».

Η απόφαση εξαιρούσε τους μη-Έλληνες το γένος Έλληνες πολίτες και ορθώς, δηλαδή τους Σλάβους ή Βούλγαρους ή αυτοαποκαλούμενους «Μακεδόνες» με ως τότε ελληνική υπηκοότητα. Με την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής της.

Για την τεκμηρίωση των διεκδικήσεών τους εργάστηκε συστηματικά το ΚΚΕ του παρελθόντος και ιδίως επί ημερών του Νίκου Ζαχαριάδη.
Στον Ριζοσπάστη της 8ης Ιουλίου του 1945, με τίτλο «Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες» αναφέρεται ότι υπάρχουν «145-150.000 Σλαβομακεδόνες».

Στην «Λαϊκή Φωνή» της 12ης Απριλίου 1946, όργανο του Μακεδονικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υπολογίζονται σε 180.000-200.000. Αυτά τα στοιχεία θα χρησιμοποιήσουν οι Σκοπιανοί το ερχόμενο διάστημα εις βάρος των Ελλήνων.

Τα περιουσιολογικά στοιχεία των ακινήτων στην Μακεδονία βρίσκονται και σε οθωμανικά αρχεία στην νήσο Χάλκη της σημερινής Τουρκίας. Με προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, έγινε προσπάθεια να τεκμηριωθούν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες, ώστε να αντικρούονται τα όποια αιτήματα των Σκοπιανών για επιστροφή των περιουσιών αυτών στους συγγενείς ή απογόνους των προδοτών που διέφυγαν στην Γιουγκοσλαβία.

Με την κύρωση της προδοτικής Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και κυρίως με την εισδοχή των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Σκοπιανοί που θα αναγνωρίζονται από την επίσημη Ελλάδα ως «Μακεδόνες» θα μπορούν να διεκδικήσουν να λάβουν ξανά την ελληνική υπηκοότητα, ελληνικές ταυτότητες και τις ακίνητες περιουσίες τους πίσω – επίσης,
θα ζητήσουν αποζημιώσεις για δήθεν καταπάτηση των ανθρωπίνων τους δικαιωμάτων.

Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας από τον Αλέξη Τσίπρα, θα δημιουργήσει επίσημα «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη»


(www.thessaloniki.plus)





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only