Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα επιβλήθηκε στον Μιχάλη Σάλλα


Απαγόρευση εξόδου από την χώρα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 120.000 επέβαλαν οι δικαστικές αρχές στον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Σάλλα είχε ασκηθεί μετά από παραγγελία του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου. Η παραγγελία του κ. Αθανασίου είχε βασιστεί στο πόρισμα 52 σελίδων του αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνού Μπρη, ο οποίος είχε διαπιστώσει την τέλεση του αδικήματος της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος της Τράπεζας.

Το πόρισμα του αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γαληνού Μπρη που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το DOCUMENTO αποκάλυπτε ότι ο Μ. Σάλλας χρησιμοποίησε την τράπεζα για να κάνει ένα ασύλληπτο «παιχνίδι» με αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορές μετοχών μέσω εταιρειών συμφερόντων του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ζημιώνοντας έτσι την τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, εμπλέκονται και τότε στενοί συνεργάτες του Μιχάλη Σάλλα στην Πειραιώς, όπως ήταν ο Θ. Πανταλάκης, αλλά και παρένθετα πρόσωπα που εμφανίζονταν να αγοράζουν το 2006 «κοψοχρονιά» τα επίμαχα ακίνητα (καταστήματα) από τις εταιρείες συμφερόντων οικογένειας Σάλλα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο να τα πουλάνε στην τράπεζα σε τιμή πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική τους. Δηλαδή η τράπεζα δανειοδοτεί τις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Σάλλα ώστε να αγοράσουν τα ακίνητα, τα οποία στη συνέχεια αγοράζει η ίδια σε υψηλότερες τιμές με εντολή Σάλλα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο εισαγγελέας στο πόρισμά του: «Οι πρώην ιδιοκτήτριες των ακινήτων εταιρείες (ΩΚΥΘΟΗ ΑΕ, ΑΛΚΜΑΩΝ ΑΕ, MGS REAL ESTATE ΑΕ, ΕΡΕΧΘΕΑΣ ΑΕ, ΑΓΑΛΛΩΝ ΑΕ) συνδέονται άμεσα με τον Μιχαήλ Σάλλα, πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, ή (και) μέλη της οικογενείας του και ειδικότερα τη σύζυγό του Στάικου Σοφία και τα τέκνα του Γεώργιο και Μυρτώ Σάλλα. Τούτο καταδεικνύει και το γεγονός ότι όλες τις πωλήτριες εταιρείες εκπροσώπησε κατά την υπογραφή των συμβολαίων αγοραπωλησίας το ίδιο πρόσωπο».

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 28 πρόσωπα, που είναι πρώην στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς.




πηγη koutipandoras






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only