Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

6 συμπτώματα υγείας που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε


Μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές να καταλάβετε αν πραγματικά πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας. Οι περισσότεροι πιθανώς γνωρίζετε ότι εάν έχετε πόνο στο στήθος ή αιφνίδια αδυναμία, ζάλη ή αλλαγές όρασης πρέπει να σας δει ένας ειδικός.

Αλλά πώς διακρίνετε τα σημάδια και τα συμπτώματα που μπορεί να είναι απλώς ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης έναντι μιας κατάστασης που μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή; Η καθυστερημένη θεραπεία θα μπορούσε, σε πολλές περιπτώσεις, να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευεξία σας.

Παρακάτω θα δείτε συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε:

1. Απρόσμενη απώλεια βάρους.

Εάν χάσατε βάρος και δεν το θέλατε, ειδικά εάν η απώλεια βάρους είναι μεγάλη τότε μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Ο καρκίνος μπορεί συχνά να παρουσιάζεται με την απώλεια κιλών, καθώς και ασθένεια του θυρεοειδούς, η κοιλιοκάκη και οι λοιμώξεις όπως ο ιός HIV ή η ηπατίτιδα C.

2. Ελιές που αλλάζουν χρώμα.

Ποτέ μην αγνοήσετε μια ελιά που αλλάζει χρώμα, σχήμα ή μέγεθος. Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο συνηθέστερος καρκίνος, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει έναν δερματικό έλεγχο.

3. Υπνηλία.


Ο ύπνος προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία, ωστόσο εάν κοιμάστε περισσότερο από 9 ώρες την ημέρα, θα μπορούσε να είναι σημάδι κατάθλιψης, χρόνιας φλεγμονής ή ακόμα και πολλαπλής σκλήρυνσης.

4. Επίμονος βήχας.

Εάν έχετε βήχα που διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες, πρέπει να το ελέγξετε. Ένας επίμονος βήχας δεν είναι μόνο ενοχλητικός, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο σώμα σας – ίσως έχετε άσθμα ή ακόμα και παλινδρόμηση οξέος.

5. Κοιλιακός πόνος στο δεξιό κάτω τεταρτημόριο .

Οι πόνοι στην κοιλιά είναι συνηθισμένοι, αλλά ο πόνος στην κοιλιά που βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη θέση – ειδικά στο κάτω δεξιό τεταρτημόριο – πρέπει να εξεταστεί εάν διαρκεί περισσότερο από δύο ημέρες ή είναι έντονος.

6. Χρόνιος πόνος. Αναρωτιέστε πιθανώς τι θεωρείται «χρόνιος».

Οι γιατροί διδάσκονται ότι ο καθημερινός πόνος που διαρκεί περισσότερο από 12 εβδομάδες θεωρείται χρόνιος. Η αιτία του χρόνιου πόνου πρέπει να προσδιοριστεί, γι αυτό είναι σημαντικό να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: jenny.grΔημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only