Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Έχουν εφαρμόσει ακριβώς τα αντίθετα,απ' όσα υποσχέθηκαν, για τα οποία κατηγορούσαν τους προηγούμενους ως γερμανοτσολιάδες...


Ποιοί είναι τώρα οι γερμανοτσολιάδες;;
Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του πήραν την εξουσία μετά από μια 4ετία αντιπολίτευσης με συγκεκριμένες υποσχέσεις και συγκεκριμένες επιθέσεις στις μέχρι τότε κυβερνήσεις..
Το αξιοπερίεργο είναι ότι διεκδικεί την επόμενη θητεία, έχοντας εφαρμόσει ακριβώς τα αντίθετα, ενώ οι οπαδοί του υπερασπίζονται όλα αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τους προηγούμενους!
Με πρωταγωνιστές τη Μέρκελ και τα μαγκάλια.
Ο κ Τσίπρας ήρθε στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ αυτός και οι συνοδοιπόροι του κατηγορούσαν με διαπρύσιους λόγους τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είναι υπηρέτες της Γερμανίας, της οποίας ηγείται μια καγκελάριος ομοίωμα του Χίτλερ.
Εδώ και 4 χρόνια όλοι αυτοί είναι υπηρέτες της γερμανικής πολιτικής που έχει επιβληθεί στη χώρα και η κ Μέρκελ είναι γι αυτούς μια σύμμαχος και για τον Τσίπρα μια ευεργέτις!
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ υπόσχονταν στο λαό απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, τους έκτακτους φόρους, τις βαριές εισφορές, τον ΦΠΑ και την ακόμα βαρύτερη άμεση φορολογία.
Εδώ και 4 χρόνια όλοι αυτοί έχουν αυξήσει τους έκτακτους και τακτικούς φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, τις βαριές εισφορές, τον ΦΠΑ και την έμμεση φορολογία.
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ υπόσχονταν αυξήσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις επιδομάτων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Εδώ και 4 χρόνια έχουν μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και στα 200 ευρώ, έχουν τσεκουρώσει τις συντάξεις παλιών και νέων με τον νόμο Κατρούγκαλου, έχουν καταργήσει μέχρι και τα επιδόματα σε πολύτεκνους και σε χήρες και φτωχούς, έχουν κουρέψει επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων και, παρ όλο που τους κλείνουν το μάτι, έχουν μειώσει και τους μισθούς τους.
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ υποσχέθηκαν στο λαό ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια και θα βγάλουν τη χώρα από τη διεθνή επιτήρηση.
Στα 4 χρόνια που κυβερνάνε έφεραν νέο, αχρείαστο και πλέον επώδυνο μνημόνιο, φεσώνοντας τους πολίτες με υποχρεώσεις νέου χρέους άνω των 100 δις ευρώ, εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία στους ξένους δανειστές για 99 χρόνια, έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls, τα οποία ισχύουν ακόμα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να κινηθούν, επιχειρήσεις και ιδιώτες να μη μπορούν να δανειοδοτηθούν παρά με το σταγονόμετρο, και έβαλαν τη χώρα σε επιτήρηση μέχρι το 2062 που λήγει το μνημόνιο που υπέγραψαν!
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ κάνοντας την τρίχα τριχιά κατάγγελναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως υπεύθυνες για τις αυτοκτονίες, τους 4 νεκρούς από μαγκάλι, το ένα παιδάκι που λιποθύμησε σε σχολείο.
Εδώ και 4 χρόνια που κυβερνάνε, δεκάδες άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει από οικονομικά αίτια, πάνω από 20 άνθρωποι έχουν καεί σε σπίτια και σε καταυλισμούς από μαγκάλια και από θανατηφόρες σόμπες και παιδιά παραδίνονται από γονείς σε κατά τόπους εισαγγελείς ή φιλοξενούνται σε ιδρύματα και σε οικογένειες γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να τα θρέψουν!
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ το κέντρο προσφύγων της Αμυγδαλέζας δεν είχε aircondition και είχε συρματοπλέγματα, ενώ στα Δωδεκάνησα σε επιχείρηση διάσωσης προσφύγων από ένα (1) σκάφος του λιμενικού πνίγηκαν μετανάστες.
Στα 4 χρόνια που κυβερνάνε, τα κέντρα προσφύγων είναι το όνειδος της Ευρώπης και δεκάδες πρόσφυγες έχουν πεθάνει και πεθαίνουν από κρύο, πείνα και συμπλοκές με αλλόφυλους, ενώ χιλιάδες τριγυρίζουν στη χώρα σαν φαντάσματα ψάχνοντας τροφή, ζέστη, δουλειά, τρόπο να φύγουν από τη χώρα.
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ κατάγγελναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για παραβίαση του Συντάγματος όταν νομοθετούσαν στη Βουλή και για χούντες, που επιβάλλουν στο λαό επαχθή μέτρα εξόντωσης.
Εδώ και 4 χρόνια που κυβερνάνε έχουν κάνει κουρέλι το Σύνταγμα, προσπαθώντας να περάσουν νόμους που είναι αντισυνταγματικοί, να ελέγξουν δημόσιες δομές και φορείς με τρόπο αντισυνταγματικό, ενώ η δύναμή τους στη Βουλή περιορίζεται από 151 μέχρι 153 βουλευτές, την ώρα που οι χούντες τις οποίες κατηγορούσαν είχαν 255 βουλευτές!
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για διαπλοκή με επιχειρηματίες και ΜΜΕ, που στρέβλωναν τη δημοκρατία.
Εδώ και 4 χρόνια που κυβερνάνε, όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες τους στηρίζουν με τα χίλια, έχουν κάνει κολεγιά με ντόπιους «γκρίζους» εργολάβους και κεφαλαιούχους ρωσικού άγνωστου χρήματος, μοιράζοντας έργα και ΜΜΕ, έχουν μετατρέψει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε κυβερνητικό φερέφωνο και συνεχίζουν τη διαπλοκή με τους προηγούμενους επιχειρηματίες και εργολάβους του δημοσίου.
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ κατάγγελναν στο λαό τη δικαιοσύνη ως διαπλεκόμενη με τις κυβερνήσεις και βραδυκίνητη σε βάρος των πολιτών.
Στα 4 χρόνια που κυβερνάνε έχουν δημιουργήσει ολόκληρο παραδικαστικό κύκλωμα σε σύμπραξη με κυβερνητικά ΜΜΕ, που κυνηγάει πολιτικούς αντιπάλους, εκφοβίζει άλλους και αποπειράται να διχάσει τις οργανώσεις δικαστών και εισαγγελέων, προκειμένου να δημιουργήσει άλλες φιλικές προς την κυβέρνηση!
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ πουλούσαν στον ελληνικό λαό ευαισθησία, ανθρωπιά και συμπόνια, έναντι της αναλγησίας των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στα 4 χρόνια που κυβερνάνε, οι αναξιοπαθούντες μπορούν να τη βγάζουν και με γεμιστά, οι πρόσφυγες δεν υποφέρουν αλλά λιάζονται, οι φτωχοί δεν καίγονται από μαγκάλια εξ αιτίας της φτώχιας, αλλά επειδή αυτά έχει η ζωή, οι άνθρωποι δεν αυτοκτονούν από απελπισία αλλά από τα δικά τους προβλήματα, οι πολίτες δεν κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις γιατί ευημερούν και ο πρωθυπουργός είναι λαοφιλής μόνο με συνοδεία ΜΑΤ και πολιτοφυλάκων.
Ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του ήρθαν στην εξουσία ΕΠΕΙΔΗ μπούκωσαν τα μυαλά των Ελλήνων με όλες αυτές τις ασυνέπειες και τις αναλγησίες και τις ανοησίες.
Που αποδείχτηκαν ψέματα, υποκρισίες, ανικανότητες, θεωρητικούρες και αμάθειες.
Η κ Μέρκελ ήρθε να συγχαρεί τον κ Τσίπρα για όλη αυτή την πρόοδό του.
Είναι φυσικό.
Της δώρισε τα Σκόπια ως διάδρομο που ονειρευόταν εδώ και 2 αιώνες η χώρα της.
Και της δώρισε 100.000 από τους πιο άξιους Έλληνες που εργάζονται στη Γερμανία για την κάθε Μέρκελ και όχι για τη χώρα τους.
Και της χάρισε πάνω από 5 δις κέρδη από τα χαρτιά της ελληνικής κρίσης που κατέχει η Μπούντεσμπανκ.
Και της χάρισε και ένα μεγάλο μέρος από το δημόσιο πλούτο για τις γερμανικές εταιρίες, αφού το ελληνικό δημόσιο είναι ανίκανο να τον διαχειριστεί.
Go back κυρία Μέρκελ. Και πες τους ότι η δουλειά έγινε.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης


πηγη shmantikanea




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only