Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Πάτρα: Μαιευτήρας ζητούσε φακελάκι 1000 ευρώ για κάθε κιλό του μωρού και προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις

Την παράνομη δράση ενός μαιευτήρα – γυναικολόγου ο οποίος απαίτησε πρόσφατα φακελάκι από φτωχό σύζυγο που αγωνιούσε για τη γυναίκα του στη ΜΕΘ και το νεογέννητο παιδί τους, καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.Με βάση την σχετική καταγγελία στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο γιατρός δουλεύει σε ΜΕΘ δημοσίου Νοσοκομείου.

Ο πατέρας κατήγγειλε πως ο συγκεκριμένος γιατρός υπολογίζει το φακελάκι το οποίο θα πάρει ανάλογα με τα κιλά του μωρού: ζητά προκαταβολικά 1000 ευρώ και στη συνέχεια 1000 ευρώ για κάθε κιλό του μωρού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του γιατρού και προαναγγέλλει ότι θα παρέμβει κατά τα προβλεπόμενα.

«Εκείνο όμως που μου είπε ήταν ότι ο γιατρός τού ζήτησε προκαταβολικά 1.000 ευρώ για την εισαγωγή και μετά τον τοκετό ένα ποσό ίσο με «τα κιλά του νεογέννητου». Εμεινα εμβρόντητος από τον ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο καθορισμού του ποσού για το «φακελάκι»! Το μωρό γεννήθηκε 2,1 κιλά και ο κ. Χ ήταν μάλλον ευχαριστημένος, θεωρώντας ότι το επιπλέον «φακελάκι» θα του κόστιζε 2×100 = 200 ευρώ, μέχρι που ο γιατρός τού έκανε σαφές ότι δεν παίζει με πενταροδεκάρες και εννοούσε το βάρος του μωρού σε χιλιάρικα – 2.000 ευρώ!», αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος

«Ο κ. Χ αντέδρασε κάπως αλλά τελικά συμφώνησε, δεδομένου ότι υπήρξαν σοβαρές επιπλοκές στη γέννηση, οπότε αναγκάστηκαν να κρατήσουν τη σύζυγό του στην Eντατική για κάποιες ημέρες. Προσπάθησα να τον πείσω να καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία, αλλά ο κ. Χ ούτε που το συζήτησε, φοβούμενος για τυχόν επιπτώσεις στη φροντίδα της συζύγου του. Ενώ γινόταν η σχετική συζήτηση, βλέπω τον κ. Χ και τη γυναικαδέλφη του να σηκώνονται και να αρχίζουν να συνομιλούν με αγωνία με κάποιον, ο οποίος μόλις είχε εμφανιστεί στο σαλονάκι αναμονής. Ο ίδιος άκουσα τον κύριο αυτό να λέει στον κ. Χ: «Πάμε καλά, η γυναίκα σου θα βγει από την Eντατική». Ο κ. Χ μίλησε χαμηλόφωνα και δεν μπόρεσα να ακούσω τι είπε. Μόλις απομακρύνθηκε ο εν λόγω «γιατρός», ο κ. Χ επέστρεψε στο κάθισμα πλάι μου και μου λέει: «Τον βλέπετε; Αυτός είναι ο γιατρός που ενώ ποτέ δεν τον βρίσκεις τα Σάββατα, σήμερα ήρθε και με αναζήτησε για να εισπράξει! Του είπα ότι δεν κατάφερα να συγκεντρώσω το ποσό επειδή ήταν μεγάλο, αλλά σε 2-3 ημέρες θα το έχω να του το δώσω και ο γιατρός συμφώνησε και έφυγε».

Ο φτωχός πατέρας ήταν έτοιμος να χρεωθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του γιατρού, την ίδια ώρα που η γυναίκα του κινδύνευε στην Eντατική και το νεογέννητο παιδί τους ήταν στη θερμοκοιτίδα.

Ο Σύλλογος διαμηνύει πως θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος τα οποία επιδίδονται σε ανάλογες πρακτικές.Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only