Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Στην Κύπρο ο «Μανόλο» του Μαξίμου, στην… εξορία ο Παππάς

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Μανώλης Πετσίτης, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜΠΑΜ», προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας που φημολογείται ότι έχει και ταυτόχρονα να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας που έχουν πέσει πάνω του.
Ο γνωστός πλέον «Μανόλο» του Μεγάρου Μαξίμου, που μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να ζει σαν μεγιστάνας, ενώ πριν δούλευε σερβιτόρος σε καφετέρια και κλητήρας σε λογιστικό γραφείο, φέρεται να βρίσκεται στη Μεγαλόνησο έγκλειστος σε κλινική απεξάρτησης από ουσίες.

Την ίδια στιγμή, τα έργα και οι ημέρες του «Μανόλο» έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον πολιτικό του προϊστάμενο, που φέρεται να είναι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο υπουργός, συμμαθητής του Μανώλη Πετσίτη, αυτές τις μέρες, μετά τη «βροχή» των αποκαλύψεων για τη δράση του, κυρίως με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φαίνεται πως βρίσκεται σε δυσμένεια από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά -κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού- ο Νίκος Παππάς δεν βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα της Βουλής δίπλα στον πρωθυπουργό, αλλά στα βουλευτικά.

Δεν τον είδαν, δεν τον ξέρουν…

Πολιτικό σφυροκόπημα δέχθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη να κάνει λόγο για ειδικό δικαστήριο με αφορμή την υπόθεση του χρέους της εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ύψους 81 εκατ. ευρώ, προς τη ΔΕΠΑ.
Στην Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ερώτησης που κατέθεσαν 21 βουλευτές της ΝΔ για τον Μανώλη Πετσίτη, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δημιουργώντας μια άλλη πραγματικότητα, που υποστηρίζει ότι ο Μανώλης Πετσίτης δεν βρέθηκε ποτέ στον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, παρά μόνο ως… πολιτικός τουρίστας.
Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είναι φίλος του πρωθυπουργού, ενώ για τις selfies υποστήριξε πως συμμετείχε μαζί με αρκετό κόσμο στους πανηγυρισμούς της εκλογικής νίκης του 2015. Απέφυγε ωστόσο να εξηγήσει πώς ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται να μετέχει σε προεκλογικά στοιχήματα με τον πυρήνα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικό δικαστήριο προαναγγέλλει η ΝΔ

Με ξεκάθαρη καταγγελία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πως η υπόθεση ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδης – Πετσίτης αποτελεί «καραμπινάτο σκάνδαλο», αλλά και προαναγγελία ειδικού δικαστηρίου, ξεκίνησε η επίκαιρη επερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, οι Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Μιχάλης Καλογήρου υποστήριξαν στην πρωτολογία τους ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ωστόσο απέφυγαν επιδεκτικά να αναφερθούν και να καλύψουν τη δράση του Μανώλη Πετσίτη και τις καταγγελίες για τις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, παρουσίασε όλο το προβληματικό ιστορικό της υπόθεσης, παραθέτοντας πραγματικά στοιχεία και συμπτώσεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό, καθώς εμφανίζουν έξι υπουργούς της κυβέρνησης, τη Βασιλική Θάνου, τον Μανώλη Πετσίτη, αλλά και τον μετρ των offshore Αρτέμη Αρτεμίου, να εμπλέκονται σε μια πρωτοφανή μεθόδευση εις βάρος της κρατικής ΔΕΠΑ και προκειμένου να ευνοηθεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ακολούθως, ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε παραπομπή όλων των εμπλεκόμενων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδικό δικαστήριο στην επόμενη Βουλή. Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε «αρμοδιότητα της Βουλής δεν είναι να αποδείξει την ενοχή. Εξαντλείται στις ενδείξεις και μετά ειδικό δικαστήριο. Σας συμβουλεύω να οργανωθείτε υπερασπιστικά».

Γ. Μανιάτης: «80 εκατ. ευρώ σε καταδικασμένο επιχειρηματία»

Για το μεγαλύτερο ηθικό και πολιτικό σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μίλησε και ο Γιάννης Μανιάτης (ΔΗΣΥ). «Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς και τις επιλογές της επιδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία, ενώ η ίδια παρουσιάζεται ως δήθεν εκφραστής του νέου και κήρυκας κατά της διαπλοκής» επισήμανε, για να παραθέσει τους τέσσερις λόγους για τους οποίους η αντιπολίτευση κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου:
«Σας κατηγορούμε:
1. Ότι ορίσατε γενικό διευθυντή της ΔΕΠΑ τον πρώην υπάλληλο του κ. Λαυρεντιάδη και συγκεκριμένα τον πρώην διευθυντή της ELFE, που έχει το 80% των χρεών στη ΔΕΠΑ. Βάλατε τον κ. Κιτσάκο, που διώκεται για κακουργηματική απιστία.
2. Ότι επιχειρήθηκε παράνομη ανταλλαγή ακινήτων που ήταν δεσμευμένα για ξέπλυμα.
3. Τα ακίνητα αυτά επιχειρήθηκε να κοστολογηθούν 10 φορές πάνω από την αξία τους.
4. Ο κ. Κιτσάκος είπε ότι δεν τα έκανε μόνος του, αλλά με εντολές έξι υπουργών, κι αυτά φαίνεται ότι τα έλεγε και στις συνεδριάσεις της ΔΕΠΑ. Ο κ. Κιτσάκος έλεγε στις εισηγήσεις του πως όλα αυτά με την υπερκοστολόγηση ακίνητων τα γνωρίζουν οι υπουργοί».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας επισήμανε ότι «η ELFE Ελληνικά Λιπάσματα αποτελεί εταιρεία συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη, που έχει μεγάλες οφειλές στην ΔΕΠΑ. Οι οφειλές ήταν σταθεροποιημένες την περίοδο 2012-14. Ήταν 69 εκατ. ευρώ το 2012, πήγε στα 75 εκατ. ευρώ το 2013 και 74 εκατ. το 2014. Όμως το 2015 πήγε στα 83 εκατ. ευρώ, στα 91 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 121 το 2018».
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, αποφασίστηκε η διακοπή παροχής αερίου στην ELFE εάν δεν προπλήρωνε τοις μετρητοίς τις νέες προμήθειες και αν δεν ρύθμιζε τα χρέη της: «Αντί αυτής της απόφασης, επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε επαύξηση του δανείου και καμία ρύθμιση με μετάθεση επιταγών».
Συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των περίεργων ενεργειών από πλευράς κυβέρνησης, είπε: «Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης, που έστειλε εξώδικο στην ELFE, μόλις το έκανε εκδιώχθηκε από τον προκάτοχο του κ. Σταθάκη σχεδόν αμέσως!
Στη θέση του κ. Παλαιογιάννη τοποθετείται ο κ. Κιτσάκος, που μπήκε από τον κ. Σκουρλέτη. Ο κ. Κιτσάκος αποτελεί κομματικό στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γενικός διευθυντής των Ελληνικών Λιπασμάτων. Τοποθετήσατε διευθύνοντα σύμβουλο τον διευθυντή εταιρείας που είχε τα μεγαλύτερα χρέη. Βάλατε τον λύκο να φυλά τα πρόβατα».




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only