Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε κυβέρνηση: «Κατάντια για Ελλάδα η πλειοψηφία της γκαζόζας» – Πρόταση μομφής κατά Ν.Βούτση;


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του από την Πάτρα ενώ πηγές της ΝΔ ανέφεραν πως υπάρχουν σκέψεις για πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής.

Εάν σας αρέσουν τα άρθρα μας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook!
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι έχει επιφέρει σοβαρά πλήγματα στον χώρο της ενημέρωσης, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους πυλώνες της Δημοκρατίας:

Τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα έστρεψε τα πυρά του και κατά του Νίκου Βούτση ενώ πληροφορίες φέρουν την ΝΔ να σκέφτεται πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο της Βουλής .

Η Πειραιώς έχει βάλει στο στόχαστρο τον Νίκο Βούτση, ειδικά μετά τη σημερινή προτροπή του στο Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί, κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μην διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, μετά τις απειλές Καμμένου.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν τη στάση του κ. Βούτση ως «ευτελισμό του Κοινοβουλίου, καθώς δεν συνάδει με το ρόλο του ΠτΒ να παίζει το διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους».

Θυμίζουν ταυτόχρονα τη σκληρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ν.Βούτση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι δεν ήταν μια έκρηξη της στιγμής, αλλά συνεχόμενα κρούσματα από την πλευρά του προέδρου της Βουλής που δεν ανταποκρίνονταν στο ρόλο του. Τότε ο κ. Μητσοτάκης τον είχε καλέσει να σταματήσει να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί κυβερνητικού σχεδίου να αποδοθούν δικαιώματα πολιτικού αρχηγού στους Πάνο Καμμένο και Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε:

«Η λειτουργία του Κοινοβουλίου έχει υποβαθμιστεί. Ερωτήσεις δεν απαντώνται. Προτάσεις δεν συζητούνται. Υπουργοί σνομπάρουν τους βουλευτές και δεν εμφανίζονται. Και σε αυτά τα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού. Με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μια καρέκλα. Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter. Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση».

Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «μια βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και συνέχισε επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του για συνδιαλλαγές:

«Σήμερα η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει. Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες και άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες. Και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εμφανές ότι «ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου».

«Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε:

«Ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς φοβάται; Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί; Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;»

«Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς. Ζητάει και άλλα» συνέχισε.

Κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο της Βουλής να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ειδάλλως, όπως είπε, «θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου».

Κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά του κ. Βούτση, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε:

«Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια».

«Θέλουν να αλώσουν τη Δικαιοσύνη»

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε το βλέμμα του στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Βλέπουμε υπουργούς να ασκούν προσβλητική κριτική κατά της Δικαιοσύνης και να εκθέτουν συγκεκριμένους δικαστές. Βλέπουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να προεξοφλεί δικαστικές αποφάσεις. Βλέπουμε στοιχεία μυστικών δικογραφιών να κοινοποιούνται αδιακρίτως. Βλέπουμε κυβερνητικά στελέχη να επισκέπτονται ανώτατα δικαστήρια για να ενημερωθούν για την εξέλιξη εκκρεμών υποθέσεων. Βλέπουμε υποθέσεις να σέρνονται, πολιτικά πρόσωπα να στοχοποιούνται, προστατευόμενοι μάρτυρες να καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις και εισαγγελείς να αποπέμπονται ο ένας μετά τον άλλον», είπε και συνέχισε:

«Βλέπουμε την προστατευόμενη του πρωθυπουργικού γραφείου κυρία Θάνου, τη μια μέρα να προεδρεύει στον Άρειο Πάγο και να στέλνει πολιτικές επιστολές σε ομολόγους της σε ευρωπαϊκά ανώτατα δικαστήρια. Την επόμενη να διαπραγματεύεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνδικαλιστικά θέματα του κλάδου ενόσω εκκρεμούσαν μεγάλες δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν την κυβερνητική πολιτική. Την μεθεπόμενη να αναλαμβάνει πολιτικά καθήκοντα δίπλα στον πρωθυπουργό. Και, τελικά, λίγο πριν την κατάρρευση της Κυβέρνησης να διορίζεται στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να αποτελέσει το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ελεγχθεί η αγορά».

«Οργανωμένη επίθεση στα ΜΜΕ»

Ως προς τα ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μαζική και οργανωμένη επίθεση κατά της ελευθερίας της ενημέρωσης.

Έκανε λόγο για «κυνική επιχείρηση ελέγχου του πεδίου των τηλεοπτικών αδειών», για «απόπειρα άλωσης του ΕΣΡ», καθώς επίσης και για «κατήφορο της Δημόσιας Τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων».

Ως προς το τελευταίο, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τα δύο αυτά μέσα πως έχουν μετατραπεί σε κυβερνητικά φερέφωνα και επεσήμανε:

«Καθυβρίζουν την αντιπολίτευση με χυδαίους χαρακτηρισμούς και βάλλουν έναντι όλων όσοι συμμερίζονται μια άλλη άποψη από τη δική τους. Ταυτόχρονα, παρέχουν διαρκές και βολικό βήμα στα κυβερνητικά στελέχη για να προπαγανδίζουν ανέξοδα τις πολιτικές τους».

Υποστήριξε επίσης πως «χθεσινοί εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ (…) μεταβλήθηκαν σε εκδότες καινούριων εντύπων, ξεχνώντας τα χρέη που είχαν από τα προηγούμενα» καθώς επίσης και ότι «η οσμή της νέας διαπλοκής, όμως, είναι ακόμη πιο αποκρουστική».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ένα πνεύμα ολοκληρωτισμού πάει να δηλητηριάσει τη δημόσια ζωή» και αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί συμμετοχής μόνο ακροδεξιών στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, είπε:

«(Ο ολοκληρωτισμός) επωάζεται στα λόγια του πρωθυπουργού πως όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι μη σκεπτόμενος και πως όποιος διαδηλώνει για την άποψή του είναι φασίστας. Δεν έχει ξαναζήσει η χώρα τέτοια κατάντια, ο εν ενεργεία πρωθυπουργός να αποκαλεί περίπου ηλίθιους όσους πολίτες διαφωνούν με την πολιτική του. Είναι μέγιστη προσβολή στη Δημοκρατία και δείχνει το βαθμό έπαρσης και αλαζονεία του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Η φράση αυτή και το στίγμα που τη συνοδεύει θα τον ακολουθεί για πάντα».

Έπειτα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας πως «ολοκληρωτισμός είναι η απομόνωση και η στοχοποίηση της αντίθετης γνώμης».

«Αποκομματικοποίηση και αξιοκρατία στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης»

Αναλύοντας το σχέδιό του για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα προχωρήσαει σε αποκομματικοποίησή τους. «Οι προϋπολογισμοί τους πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι και το έργο τους υπόδειγμα διαφάνειας. Και αυτό ισχύει πρωτίστως για την ΕΡΤ».

Ως προς τα ιδιωτικά ΜΜΕ, προειδοποίησε πως οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να ξεχάσουν κάθε προνομιακή σχέση με το κράτος, ενώ ως προς τις ανεξάρτητες αρχές [ΕΣΡ], υπογράμμισε:

«Οι ανεξάρτητες αρχές στο πεδίο των ΜΜΕ και της ελευθερίας πληροφόρησης, σε συνέργειες με τις δημοσιογραφικές ενώσεις, συγκροτούν ένα εποπτικό πλαίσιο που λειτουργεί συμπληρωματικά. Όχι μόνο γνωμοδοτώντας, αλλά και παρεμβαίνοντας ουσιαστικά για την κατοχύρωση του πλουραλισμού στην ενημέρωση. (…) Ταυτόχρονα τίθεται υποχρέωση για την κατά το δυνατόν εξάντληση της διαθέσιμης χωρητικότητας του ραδιοτηλεοπτικού φάσματος και αποκλείονται κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αδειοδοτική διαδικασία».


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only