Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Η αγάπη σε όλες τις μορφές.

Χρόνια τώρα ,κανείς δεν έχει βρεθεί και ούτε πιστεύω θα αξιωθεί κανείς από μας ,να πάρει τον τίτλο,όχι του διεκδικητή,αλλά του απολύτως γνώστη και καταθέτη έννοιας,σημαςίας,αξίας και ουςίας αυτής.

Τόσα άτομα,εδώ και καιρούς ,αιώνες πια ,έχουν δρομολογήσει τη δική τους πορεία,αγάπης,λατρείας,έντονου πόθου και αβυσαλλέου πάθους και θέλησης ,στο να την αποτυπώσουν για τα καλά ,στο πέρασμα του χρόνου και στις καρδιές μας.

Πολλά τα παραδείγματα,αγάπης,μίσους,λατρείας,ακόμα και πολλά τα δείγματα ,διαφόρων ενεργειών ,απεννενοημένων διαβημάτων και απογνώσεων,καταβαλλόμενοι απ αυτήν.

Είναι θαρρώ ένα απληςίαστο ,αληθινό,αλλά και συνάμα απόμακρο και απομυθοποιημένο συναίσθημα,που σαν πάει κάποιος να το εκλογικεύσει ,χάνει τόσο τη μαγεία του ,όσο και την προσμονή του.

Αγάπη,αληθινή,ατόφια,διαπραγματεύσιμη,αποκρουστική,σθεναρή,αποτρόπαια,αηδιαστική,έντονη,προκλητική,αλλά συγχρόνως και τρυφερή,απτή σύμπραξης αλήθειας και σεβασμού,ευγνωμοςύνης και παράκλησης,ικεςίας και πραγμάτωςής της.

Στάδια ,σχέδια και πλάνα που τη συνοδεύουν,την απομακρύνουν,την προσελκύουν,αλλά πάντα με τη θέληση,σκέψεων,αποφάσεων,με προτροπή είτε με αποτροπή.

Αγαπούν τα παιδιά ,σε μικρή ,αγνή αθώα και παιδική ηλικία,τρέχουν να βρουν το ταίρι τους,εκείνο το όμορφο συναίσθημα που κατακλύζει τις ψυχούλες τους,αλλά ανώριμα ακόμα ,το μόνο που εκδηλώνουν,είναι ένα νοιάξιμο,μια στοργή,μια φιλική αγάπη,το ένα για το άλλο,

Στεναχωριούνται ,χαίρονται ,αλλά μέσα τους,δύσκολο να καταλάβουν τι λόγοι και αιτίες συντρέχουν,ώστε να δουν πιο ξεκάθαρα και κατάματα το τι τους συμβαίνει ,το τι τους προβληματίζει και το τι τους δραστηριοποιεί και ενεργοποιεί τους αισθητήρες εκείνους,της αγνότητάς τους,της πρόσκλησης όμως στο να μοιράζονται καταστάσεις και συναισθήματα,ακόμα και το να δωρίζουν ,να χαρίζουν αγαπημένα τους αντικείμενα ή να λαμβάνουν,προς θύμηση και θωρριάς αυτών.

Τα βλέμματά τους,αθώα,συνεπαρμένα από άλλες σκέψεις,πρωτόγνωρες μεν ,αληθινές και δυνατές δε.
Γι αυτό και όλοι μας θυμόμαστε την πρώτη μας αγνή,αγάπη,ένα όμορφο και συναισθηματικό γεμάτο,μόνο από μικρές λύπες,ίσα ίσα το να ασχοληθούμε για λίγο μαζί τους.

Μετέπειτα στάδιο,άλλης αγάπης,λίγο πιο στοχαστικής,οδυνηρής,ευμετάβλητης ή ακόμα και καθοριστικής,στα εφηβικά χρόνια,εκείνα τα χρόνια που χαράζουν πληγές,όμορφες εικόνες ακόμα και στοιχειώνουν τις μετέπειτα ηλικιακές μας εκβάσεις και εκφάνσεις ,των ερωτικών μας και συνάμα των αποπλανήσεων ή πλανών,που βρισκόμαστε να κυκλοφορούμε και να κυοφορούν οι σκέψεις μας,παράλογες και άσκοπες βλέψεις και επιδιώξεις.

Αυτή η αγάπη,στοχεύει,κυριεύει,συγκλίνει,αποκλίνει ,αλλά κυρίως δραστηριοποιεί πολλά κύτταρα και ενεργειακά ηφαιστειακά κύτταρα ,σώματος,απαλλαγών θέλοντας και μη,πολλές φορές απο τυγχάνουσες υποβόσκουσες ανασφάλειες και διάφορους προβληγματισμούς ,αλλά κυρίως από φόβους απόρριψης και χλευασμού.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα,που κάποια άτομα,θελημένα είτε όχι,στιγμάτισαν ψυχές,καταρράκωσαν συνειδήσεις και ευννούχισαν προσωπικότητες,ώστε να μείνουν σκιές του εαυτού τους,να τριγυρνούν τα βράδια συννειδησιακά συμπλέγματα και να δονούν να τρίζουν τα κόκαλα εκείνα ,που από τη θελημένη τους ασιτία,προσδοκούν ένα πέρασμα,αιώνια και αέναο,πέφτοντας σε μια νευρική ανορεξία,σε μια απόρριψη κάποιου συγκεκριμένου τους έρωτα,μιας αγάπης που δεν είδαν να ανθίζει,παρά να μαραίνεται μαζί τους και να πνέει τα λοίσθια ,θέτοντάς το ζήτημα χρόνου,θέσεως αποδοχής ,ή ακραίως του ταρακουνήματος εκείνου,που θα τους συνεφέρει και θα διεκδικήσουν το χαμένο χρόνο στη ζωή ΤΟΥΣ


.ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΆΝΝΑΣ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.





Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only