Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Αποθέωση Καρανίκα στον Ειρηνικό!


Κολακευτικά λόγια από εφημερίδα της Δημοκρατίας του Παλάου για το... μέγα επίτευγμά του με την ιατρική κάνναβη

Μέχρι τα Νησιά Παλάου στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό έφτασε η χάρη του Νίκου Καρανίκα, του «αρχιτέκτονα» της κυβερνητικής πολιτικής για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, αποδεικνύοντας πως, αν μη τι άλλο, εξάγουμε... πολιτισμό!

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ti Belau» της Δημοκρατίας του Παλάου φιλοξένησε στις σελίδες της ένα δημοσίευμα με τίτλο «Νίκος Καρανίκας, ένας σπουδαίος άνδρας σε μια σπουδαία χώρα», το οποίο αναφέρεται στο... μέγα επίτευγμα του Καρανίκα αναφορικά με το πλάνο του για την ιατρική κάνναβη.

«Πολλές χώρες έχουν αντλήσει έμπνευση από αυτόν και είναι ευγνώμονες για την ανεκτίμητη συνεισφορά του» έγραψε η εφημερίδα και συνέχισε επισημαίνοντας ότι ο... ατρόμητος Καρανίκας, παρά τα εμπόδια και τις ενστάσεις που αντιμετώπισε, πέτυχε να προσελκύσει πλήθος επενδυτών στην Ελλάδα, πρόθυμων να ασχοληθούν με την καινοτόμα καλλιέργεια.

«Αν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί εγκριθούν, θα μιλάμε για συνολικό ποσό ξένων επενδύσεων άνω των 800.000.000 ευρώ και δημιουργία περισσότερων από 4.000 θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να κάνει την Ελλάδα πρωτοπόρα δύναμη στον χώρο της φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς είναι από τις λίγες χώρες όπου προσφέρεται η δυνατότητα εξαγωγής του τελικού προϊόντος.

«Τα επιτεύγματά του πρέπει να μείνουν στην ιστορία της σπουδαίας αυτής χώρας» γράφει το δημοσίευμα, μάλλον... τρολάροντάς μας, και προσθέτει ότι ο Καρανίκας δημιούργησε ένα Ελντοράντο στην Ελλάδα, με τους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας να κονταροχτυπιούνται ποιος θα πρωτοεπενδύσει!

Διαβούλευση

Μάλιστα, η Δημοκρατία του Παλάου, με περισσότερα από 200 νησιά, που βασίζει την οικονομία της κυρίως στην αλιεία και την αμερικανική βοήθεια, έχει βάλει πλώρη τώρα για την υιοθέτηση ενός αντίστοιχου πλάνου, το οποίο θα επεξεργαστεί το προσεχές διάστημα το Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της χώρας Τόμι Ρεμενγκεσάου δήλωσε χθες στον δημοσιογράφο που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ ότι πιθανότατα θα υποστηρίξει τη νομοθεσία για νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης μαριχουάνας, αφού πρώτα θέσει το θέμα σε διαβούλευση μεταξύ γιατρών και οικονομολόγων προκειμένου να εντοπιστεί το κατάλληλο πλαίσιο λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο «αρχιτέκτονας» Καρανίκας ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να μετακομίσει εκεί προκειμένου να τους δώσει τα φώτα του. Μη χάσουν το know how οι άνθρωποι...


πηγη .dimokratianews


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only