Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ;.... ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


Απίστευτο: Αφαίρεσαν απολιθωμένα ίχνη βάδισης του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκατ. χρόνων στην Κίσσαμο ...!!!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης απολιθωμένων ευρημάτων από την περιοχή Καστελίου Χανίων  θέτουν υπό αμφισβήτηση την επικρατούσα θεώρηση για την πορεία εξέλιξης του ανθρώπινου είδους...!!!


ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 


Απίστευτο: Αφαίρεσαν απολιθωμένα ίχνη βάδισης του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκατ. χρόνων στην Κίσσαμο
Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν αποτυπώματα από απολιθωμένα ίχνη βάδισης που είχαν βρεθεί το 2002 από Πολωνό παλαιοντολόγο και ανήκαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων, σε πρόγονο του ανθρώπου.
Η περίεργη υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία, καθώς και από επιστήμονες, ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, με αφορμή το περιστατικό, έθεσε το θέμα της προστασίας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή, τονίζοντας πως: «Το ζήτημα της ανάδειξης, αλλά και της προστασίας των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα».
H κλοπή διαπιστώθηκε από πολίτη που επισκέφθηκε πριν από δύο ημέρες το σημείο, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές.
Στη συνέχεια, τον χώρο επισκέφθηκαν στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί δέκα από τα περίπου 40 πετρώματα.
Η ιστοσελίδα sadentrepese.blogspot  δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την κλοπή των απολιθωμάτων.
Η ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για το περιστατικό
Η κλοπή επιβεβαιώθηκε σήμερα και με ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η οποία αναφέρει: «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν τμήματα των αποτυπωμάτων προγόνου του ανθρώπου από το Καστέλι Κισσάμου.
Σε συνέχεια πληροφοριών που λάβαμε, το μέλος της ερευνητικής ομάδας Χαράλαμπος Φασουλάς μετέβη χθες στην Κίσσαμο και πραγματοποίησε σχετική αυτοψία.
Όντως διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι, ασυνείδητοι και ιδιοτελείς προέβησαν, μάλλον στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, σε καταστροφή και αφαίρεση, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκεται η θέση, τμημάτων πετρωμάτων που περιελάμβαναν 10 πατημασιές, από το σύνολο των 40 περίπου που μελετήθηκαν.
Ο κ. Φασουλάς μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και προέβη σε σχετική καταγγελία παρέχοντας κάθε δυνατή πληροφόρηση.
Το σύνολο της θέσης και συνεπώς των απολιθωμάτων έχει πλήρως αποτυπωθεί από την ερευνητική ομάδα με χρήση λέιζερ και κάθε τμήμα της είναι άμεσα ταυτοποιήσιμο και αναγνωρίσιμο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διακίνησή τους χωρίς να επισημανθεί άμεσα.
Συνεπώς, εάν κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να έχουν κέρδος από την πράξη τους αυτή μάλλον ατύχησαν.
Το Μουσείο καταδικάζει απερίφραστα την πράξη αυτή, που αποτελεί ντροπή για τον τόπο και όλους μας.
Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που πιθανά του αναλογεί, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να δράσουν άμεσα, σήμερα για την προστασία του χώρου και των απολιθωμάτων από πιθανές αντίστοιχες καταστροφικές πράξεις και την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων για την επιτόπια ανάδειξή τους, που ήταν και η σχετική βούληση όλης της ερευνητικής ομάδας».
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ...!!!
ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ .....! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ  ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ....ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΥΛΑΧΤΑ...!!! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ...;


ΤΑΧΑ ....ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ....ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ..!!! .ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ 
ΑΝΑΡΧΙΚΟ  Α ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ; .......ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ...  ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ .....ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ  ; 
ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ....ΚΑΙ ΠΛΑΪ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ« ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ» .!!!!.........

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ  ΓΛΩΣΣΑ ...!!!ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΙΔΕΟΣ....
Είναι απο τις λίγες ειδήσεις που με λύπησαν αφάνταστα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουμε πρώτο θέμα παγκοσμίως πάλι... αλλά απο την ανάποδη πλευρά τώρα.
Πάντως κάνω τον σταυρό μου που όλοι αυτοί οι άσχετοι και ανίδεοι δεν προξένησαν μεγαλύτερη ζημιά. Ερασιτέχνες δίχως ίχνος σεβασμού, πήγαν να καταστρέψουν τα αποτυπώματα των 5.3 εκατομμυρίων χρόνων, που βρέθηκαν στην περιοχή μας.

Ευτυχώς δεν κατάφεραν να κανουν μεγάλη ζημιά, αλλά και μόνο με την ιδέα οτι κάποιος θέλει για σουβενίρ μια επιστημονική ανακάλυψη με γεμίζει με θλίψη. Που θα τα βάλει, πως θα τα παρουσιάζει ή που θα τα πουλήσει όταν τα ευρήματα αυτά είναι μοναδικά και έχουν και "αποτύπωμα".
Θεωρώ δίχως να είμαι ο ειδικός οτι ο συλλέκτης είναι ένας ανεγκέφαλος που προσπάθησε να κάνει την πλάκα του και να ικανοποιήσει την συλλεκτική μανία του.

Ευτυχώς οι κάμερες γράφουν και ας ελπίσουμε οτι θα φιλοτιμηθεί να γυρίσει πίσω τα 8 αποτυπώματα που κατάφερε να πάρει απο τα 40 που υπήρχαν, πριν τον πιάσουν.
Κρίμα και άδικο με αυτήν την καταστρεπτική μανία μας... κρίμα για μας, για τον τόπο, για την επιστημονική κοινότητα, για τα παιδιά μας.
Στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν τα στελέχη της Ασφάλειας Χανίων να εντοπίσουν τα απολιθώματα βάδισης προγόνου 
του ανθρώπου, ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετώνΣτη Θεσσαλονίκη κατάφεραν τα στελέχη της Ασφάλειας Χανίων να εντοπίσουν τα απολιθώματα βάδισης προγόνου 
του ανθρώπου, ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών, που εκλήθησαν από το Καστέλι Κισσάμου, στα Χανιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί στην έρευνά τους βρήκαν την άκρη του νήματος, που τους οδήγησε στη 
Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Νέο Ρύσιο.


Τελικά, εντόπισαν τα δέκα απολιθώματα που είχαν κλαπεί και πέρασαν χειροπέδες σε έναν ιδιώτη. Μάλιστα, οι 
άνθρωποι της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο που συνέλαβαν ως τον "αποθηκάριο" του κυκλώματος.H κλοπή διαπιστώθηκε από πολίτη που επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το σημείο ο οποίος και ενημέρωσε το 
αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Στην συνέχεια το χώρο επισκέφθηκαν στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν 
αφαιρεθεί δέκα από τα περίπου 40 πετρώματα.
ΠΗΓΗ ΑΡΧΑΙΩΓΝΩΜΩΝΣας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only