Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ


Το πρώτο μόνιμο ιερό του κόσμου για τα δελφίνια που διασώθηκε από την αιχμαλωσία ιδρύθηκε από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διατήρησης του Αρχιπελάγους.

Το ιερό βρίσκεται σε ένα μικρό, όμορφο κόλπο στη βόρεια πλευρά του  νησιού Λειψοί   και σκοπός του είναι να προσφέρει καταφύγιο σε χαμένα, τραυματισμένα και παλαιότερα δεσμευμένα δελφίνια, η οποία αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας να σταματήσει η εκμετάλλευση των δελφινιών σε ζωολογικούς κήπους ο κόσμος.


Αιγαιοπελαγίτικο Αιγαίο, Ελλάδα. Πηγή εικόνας: Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διατήρησης του Αρχιπελάγους«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το πρώτο θαλάσσιο ιερό του κόσμου στο Αιγαίο, που επιθυμούμε να επιτύχουμε ένα μεγάλο στόχο, ενώ παράλληλα θα τιμούμε την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά , ως την πρώτη χώρα που προστατεύει τα δελφίνια από το νόμο πριν από 2500 χρόνια! Αρχιπέλαγος, ερευνητής του Ινστιτούτου Προστασίας Θαλάσσης, Αναστασία Μήλιου.

Η εκμετάλλευση των δελφινιών για εμπορική εκμετάλλευση και ψυχαγωγία παιδιών και ενηλίκων δέχεται επίθεση από περιβαλλοντικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει την απελευθέρωση των δελφινιών στις ανοιχτές θάλασσες.

Δελφίνι στην αιχμαλωσία

Το Ινστιτούτο Αρχιπελάγους αποφάσισε να προσφέρει μια λύση. Μετά από εκτεταμένες μελέτες, το ινστιτούτο επέλεξε το στενό κόλπο της Vroulia για να δημιουργήσει ένα ιερό όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα παλαιότερα δεσμευμένα δελφίνια. Κάτω από την επιτήρηση και σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα δελφίνια θα μπορούν να πάρουν πίσω το ένστικτο του κυνηγού τους έτσι ώστε αργότερα να μπορούν να απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλη

"Σήμερα υπάρχουν 2.913 δελφίνια σε αιχμαλωσία σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να απελευθερωθούν, επειδή είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχουν υψηλό βαθμό νοημοσύνης και υποφέρουν σε αιχμαλωσία ", εξηγεί η κα Μιλούλου, τονίζοντας ότι το Θαλάσσιο Θαλάσσιο Ζωολογικό Πάρκο Αιγαίου στα Λειψεία θα χρησιμεύσει ως πρωτότυπο, με σκοπό να αναπτύξουν άλλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη ".

πηγη greecehighdefinition.








Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only