Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Αλλεργική αντίδραση: Ποια είναι τα συμπτώματα που χρειάζεται να προσέξουμε


Οι αλλεργικές αντιδράσεις συμβαίνουν όταν ο οργανισμός μας προσπαθεί να προστατευθεί ενάντια σε πράγματα που θεωρεί επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία πραγμάτων στα οποία μπορείτε να είστε αλλεργικοί. Μπορεί ορισμένες φορές να είναι δύσκολο να αντιληφθούμε αν εμφανίζουμε ή όχι κάποια αντίδραση σε κάτι. Τα παρακάτω συμπτώματα μπορεί να βοηθήσουν.

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι εμφανίζουμε αλλεργική αντίδραση
Ερυθρότητα
Η ερυθρότητα προκαλεί φαγούρα και ορισμένες φορές εμφανίζονται και εξανθήματα στην επιδερμίδα. Είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης ισταμίνης που προέρχεται από τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

Δάκρυα και φαγούρα στα μάτια
Αν τα μάτια σας «τρέχουν» και σας προκαλούν φαγούρα, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αλλεργιών. Πολλές φορές, η γύρη, το τρίχωμα των κατοικίδιων, και η σκόνη μπαίνουν στα μάτια μας και μας ενοχλούν.

Φτέρνισμα
Μια αλλεργία στη γύρη, γνωστή ως αλλεργική ρινίτιδα, μπορεί να προκαλεί φτέρνισμα. Όταν εισπνέουμε γύρη, το σώμα μας εσφαλμένα θεωρεί ότι είναι μικρόβια και απελευθερώνει ισταμίνη. Η πρώτη απόκριση του οργανισμού είναι να απομακρύνει τους ξένους εισβολείς με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή.

Αναφυλαξία
Η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που προκαλεί σοκ στον οργανισμό μας. Τα συμπτώματά του περιλαμβάνουν απώλεια αισθήσεων ή επίγνωσης, έντονη δύσπνοια, αδύναμος σφυγμός, ταχυπαλμία και ναυτία.

Πρήξιμο
Αν εμφανίζετε πρήξιμο, μπορεί να έχετε αντίδραση σε κάτι στο οποίο έχετε εκτεθεί. Για παράδειγμα, αν έχετε έντονο πρήξιμο επειδή σας τσίμπησε κάτι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είστε αλλεργικ οί στο τσίμπημα ενός συγκεκριμένου εντόμου.

Βήχας
Ο βήχας είναι άλλο ένα σημάδι που εμφανίζεται σε ορισμένα είδη αλλεργίας. Όπως το φτέρνισμα, έτσι και ο βήχας είναι ο τρόπος του οργανισμού να απομακρύνει τους εισβολείς ώστε να μην αρρωστήσουμε.

Συμφόρηση
Η συμφόρηση εμφανίζεται όταν η ρινική οδός παράγει πυκνή βλέννα σε μεγαλύτερες ποσότητες. Είναι μια άλλη απόπειρα να παγιδεύσει μικρόβια και ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας.

Δύσπνοια
Αν βιώνουμε δύσπνοια, η αντίδραση μπορεί να είναι η αιτία. Αυτό είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα το οποίο δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Φαγούρα στη γλώσσα, στόμα και λαιμό
Αν νιώθετε φαγούρα ή γαργαλητό στη γλώσσα, στο σώμα και στο λαιμό, μπορεί να νιώθετε μια αντίδραση. Αυτός ο τύπος αντίδρασης είναι συνηθισμένος για τροφικές αλλεργίες.

Πόνος
Ο πόνος είναι ένας από τις πιο εμφανείς δείκτες ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν νιώθετε πόνο αφού έχετε εκτεθεί σε κάτι, η αντίδραση θα μπορούσε να είναι η διάγνωση.

Φούσκωμα
Φούσκωμα εμφανίζεται στο στομάχι λόγω πολλών αερίων, αλλά και λόγω της κίνησης των μυών στο πεπτικό σύστημα.

πηγη  enallaktikidrasi


Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube. https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only