Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Κομμάτια του Ναού του Ποσειδώνα έχουν καταλήξει στη θάλασσα


Σε αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο η ΕΡΤ τα μνημεία ήταν αφύλακτα, είναι εκτεθειμένα και έχουν υποστεί αλλοίωση


Στα βράχια αλλά στο βυθό της θάλασσας έχουν καταλήξει, με το πέρασμα των χρόνων, αρχιτεκτονικά μέλη του Ιερού Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο η ΕΡΤ, διακρίνονται μέλη του Ιερού Ναού τα οποία, είτε από φυσικά αίτια είτε από ανθρώπινες παρεμβάσεις σε εποχές που τα μνημεία ήταν αφύλακτα, είναι εκτεθειμένα και έχουν υποστεί αλλοίωση.


Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Δημήτρης Νικολάου, οποίος έχει προτείνει να αναλάβει την επιχείρηση ανάσυρσης των τμημάτων του ναού «αλίμονο να αφήνουμε έτσι τα αρχαία μας, της τόσο μεγάλης σημασίας ιστορικής του Ναού του Ποσειδώνα, να είναι εκτεθειμένα στους καιρούς, στα κύματα και να φθείρονται. Αντί να τα πάρουμε και να τα βάλουμε δίπλα στο Ναό. Δεν είναι ανάγκη να τα βάλουμε και να τα αναστηλώσουμε αμέσως».


«Η πρότασή είναι να μεταφερθούν από το Λιμάνι του Λαυρίου, με εποπτεία της υπηρεσίας της αρχαιολογίας, να συντηρηθούν και να επιστρέψουν στον Ναό, πάνω» σημείωσε ο κ. Νικολάου.


«Τα τμήματα του μνημείου που έχουν κατρακυλήσει στην πλαγιά και μέχρι την ακτή είναι καταγεγραμμένα την δεκαετία του ’80. Οι εκτεθειμένες αρχαιότητες βρίσκονται σε φυλασσόμενο αρχαιολογικό χώρο και δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στο να μετακινηθούν» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Γιώργος Κουτσουφλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κάποια σκοπιμότητα γιατί θα πρέπει να συλλεχθούν αυτή τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο ανοικτό πρόγραμμα αναστήλωσης του ναού του Ποσειδώνα.

ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ


Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube

Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only