Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

O Κήπος του Θησείου και η Ακρόπολη από το τέρμα της Ερμού γύρω στα 1907Τέρμα Ερμού, στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού.

Ημερομηνία
Γύρω στο 1907

Περιγραφή
Μικρές μαθήτριες (αν κρίνουμε από το ομοιόμορφο ντύσιμό τους…) με φόντο το Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη στο βάθος, σε φωτογραφία που πρέπει να έχει τραβηχτεί από κάποιο σημείο μπροστά από το σημερινό αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. (Κάτι που δικαιολογεί και την ακουμπισμένη στο τοιχάκι λήκυθο, που βλέπουμε δίπλα τους…)

Πίσω από τις γραμμές του αστικού σιδηρόδρομου –που είχε περάσει από τον ατμό στον ηλεκτρισμό λίγα χρόνια πριν, το 1904- διακρίνεται ο τριγωνικός Κήπος του Θησείου. Η μπροστινή πλευρά του εφάπτεται στην οδό Αποστόλου Παύλου, ενώ η άλλη στη νοητή προέκταση της Αδριανού, που εκείνη την εποχή ήταν τόπος περιπάτου των Αθηναίων. Ο κήπος, γνωστός και ως «Κήπος του Λαού» και «Περιβολάκι του Θησείου», εκείνη την εποχή λειτουργούσε και ως δημοτικό φυτώριο…

Τα σπίτια που αχνοδιακρίνονται δεξιά και αριστερά του Ναού του Ηφαίστου ανήκουν στο Βρυσάκι, την παλιά γειτονιά της Αθήνας που απλωνόταν βόρεια-βορειοδυτικά της Ακρόπολης. Η γειτονιά αυτή κατεδαφίστηκε και ανασκάφηκε τη δεκαετία του 1930 για να αποκαλυφθεί η Αρχαία Αγορά.

Φωτογράφος
Άγνωστος

Άλλα στοιχεία
Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Library of Congress

πηγη athensopenmuseum.


Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.


Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only