Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

3000 ετών σπαθί που ανακαλύφθηκε στη βορειοανατολική Βοημία


Ένα σπαθί που χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του Χαλκού ανακαλύφθηκε στην περιοχή Rychnov nad Kneznou στη βορειοανατολική Βοημία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Τσέχικου Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Martina Bekova από το μουσείο Rychnov, το όπλο έχει διακοσμητική χαρακτική και πολύ αιχμηρή λεπίδα.

"Το χάλκινο χτένισμα με τη λαβή της γλώσσας χρονολογείται γύρω στο 1200 π.Χ., ανήκει στην κουλτούρα της Λουζασίας. Τα ευρήματα αυτής της κουλτούρας είναι πολυάριθμα στην Ανατολική Βοημία, αλλά αυτό δεν ισχύει για σπαθιά", δήλωσε ο Μπέκοβα.


3000 ετών σπαθί που ανακαλύφθηκε στη βορειοανατολική Βοημία
Πίστωση: David Tanecek, CTK

"Μόνο πέντε προϊστορικά σπαθιά έχουν βρεθεί στην Τσεχική Δημοκρατία κατά την τελευταία δεκαετία", προσθέτει.

Οι αρχαιολόγοι κρατούν την ακριβή τοποθεσία της ανακάλυψης μυστικό για την προστασία του τόπου.

Μια αναζήτηση της περιοχής έδωσε επίσης αρκετά πριτσίνια που χρησιμοποιήθηκαν για να στερεώσουν τη λαβή σπαθιού στη λεπίδα και ένα χάλκινο κεφάλι από περίπου την ίδια περίοδο.


3000 ετών σπαθί που ανακαλύφθηκε στη βορειοανατολική Βοημία
Πίστωση: David Tanecek, CTK
"Μπορώ μόνο να πω ότι το εύρημα προέρχεται από το νότιο τμήμα της περιοχής Rychnov από μια μέχρι σήμερα άγνωστη περιοχή", λέει ο Bekova.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το σπαθί έχει κατατεθεί σε θρησκευτικό τελετουργικό. "Είναι πολύ πιθανό ένα μοναδικό δώρο προς μια άγνωστη θεότητα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό της Εποχής του Χαλκού, "προσθέτει ο Βέκοβ.

Πηγή: News [trnsl. TANN,



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only