Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Αρχαίος τοίχος μήκους 70 μιλίων που βρέθηκε στο δυτικό Ιράν


"Με εκτιμώμενο όγκο περίπου ενός εκατομμυρίου κυβικών μέτρων πέτρας, θα απαιτούσε σημαντικούς πόρους από την άποψη του εργατικού δυναμικού, των υλικών και του χρόνου", γράφει ο Sajjad Alibeigi, βοηθός καθηγητής ιρανικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Razi στο Kermanshah του Ιράν. άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antiquity .

Η δομή εκτείνεται βορρά-νότο από τα βουνά Bamu στα βόρεια έως μια περιοχή κοντά στο χωριό Zhaw Marg στο νότο, έγραψε ο Alibeigi.

Ο αρχαιολόγος προτείνει ότι το τείχος χτίστηκε κάποτε μεταξύ του 4ου αιώνα π.Χ. και του 6ου αιώνα μ.Χ. με βάση τις κεραίες που βρέθηκαν κατά μήκος του φράγματος.

Αρχαίος τοίχος μήκους 70 μιλίων που βρέθηκε στο δυτικό Ιράν
Τμήματα ενός νεοανακαλυμμένου πέτρινου τοίχου, που εκτείνεται περίπου 115 χιλιόμετρα, στο νομό Sar Pol-e Zahab, στο
δυτικό Ιράν [Credit: © 2019 Maxar Technologies


"Τα κατάλοιπα των κατασκευών, που έχουν καταστραφεί τώρα, είναι ορατά σε μέρη κατά μήκος του τείχους. Αυτά μπορεί να έχουν συνδεθεί με πυργίσκους ή κτίρια ", ανέφερε ο Alibeigi, προσθέτοντας ότι το ίδιο το τείχος είναι κατασκευασμένο από" φυσικά τοπικά υλικά, όπως λιθόστρωτα και ογκόλιθοι, με επιφάνειες γύψου που επιβιώνουν σε μέρη. "

Αν και η ύπαρξη του τοίχου ήταν άγνωστη στους αρχαιολόγους που ζουν κοντά του έχουν από καιρό γνωστά για τον τοίχο, αποκαλώντας το "Τοίχο Gawri", έγραψε ο Alibeigi.

Οι αρχαιολόγοι, ωστόσο, δεν είναι σίγουροι ποιος έχτισε τη δομή και για ποιο σκοπό. Λόγω της κακής συντήρησης του φράγματος, οι επιστήμονες δεν είναι καν σίγουροι για το ακριβές πλάτος και ύψος. Οι καλύτερες εκτιμήσεις τους το έβαλαν σε πλάτος 4 μέτρων και ύψους περίπου 3 μέτρων, είπε.

Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει στο παρελθόν παρόμοιες δομές στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα του Ιράν, οι οποίες μπορεί να είχαν αμυντικό σκοπό.

Πηγή: Τεχεράνη Times [
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   









Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only