Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Η ανάλυση ισότοπων βρίσκει την δηλητηρίαση του μολύβδου από τους σκλάβους στα Μπαρμπάντος

Τα οδοντικά υπολείμματα των 25 υποδουλωμένων Αφρικανών από τη θέση της Plantation του Νεύτωνα, στο Μπαρμπάντος, υποβλήθηκαν σε ανάλυση ισοτόπων. Προηγούμενες έρευνες είχαν επισημάνει ότι τα άτομα που γεννήθηκαν σε τοπικό επίπεδο υποβλήθηκαν σε υψηλές συγκεντρώσεις δηλητηρίασης από μόλυβδο. Μια νέα μελέτη, που έγινε από τον Dr. Jason Laffoon μεταξύ άλλων και δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα της Φυσικής Ανθρωπολογίας , χρησιμοποίησε ανάλυση ισότοπων για να βρει την πηγή της δηλητηρίασης.


Η ανάλυση ισότοπων βρίσκει την δηλητηρίαση του μολύβδου από τους σκλάβους στα Μπαρμπάντος
Σκελετικά υπολείμματα από το νεκροταφείο Slave Newton Plantation,
Μπαρμπάντος [Credit: Leiden University]
Ο υποδουλωμένος αφρικανικός πληθυσμός της φυτείας του Νεύτωνα Η

προηγούμενη οστεολογική έρευνα αναγνώρισε τον πληθυσμό του νεκροταφείου του τόπου ότι περιείχε τα σκελετικά υπολείμματα υποδουλωμένων Αφρικανών που εργάζονταν στη φυτεία από τον 17ο και τον 18ο αιώνα μ.Χ. Προηγούμενες ισοτοπικές αναλύσεις άνθρακα, αζώτου, οξυγόνου και στροντίου μπόρεσαν να εντοπίσουν ποια από αυτά τα άτομα γεννήθηκαν στην Αφρική (και μετανάστευσαν με αναγκαστικό τρόπο στην Καραϊβική) και ποια από αυτά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο νησί Μπαρμπάντος. Η μεταγενέστερη ανάλυση των συγκεντρώσεων Pb στα δόντια και στα οστά τους έδειξε ότι οι τοπικά γεννημένοι Μπαρμπάντες υποβλήθηκαν σε υψηλά επίπεδα δηλητηρίασης μολύβδου (Pb) καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αρχίζοντας από την παιδική τους ηλικία.

Νέες αναλύσεις

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η χρήση αναλύσεων ισοτόπων μολύβδου (Pb) δειγμάτων δοντιών από τα ίδια άτομα προκειμένου να προσδιοριστεί η πηγή της δηλητηρίασης με μόλυβδο και να διερευνηθεί εάν οι ισοτόποι ισοτόπων Pb των αφρικανών μεταναστών πρώτης γενιάς θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του τόπου προέλευσης από την Arica.
Κύρια ευρήματα

Οι αναλογίες ισότοπων Pb όλων των τοπικών βυζαντινών ανθρώπων είναι σύμφωνες με τις βρετανικές πηγές. Αυτό υποδηλώνει ότι ο πληθυσμός Newton υποβλήθηκε σε δηλητηρίαση μολύβδου κυρίως μέσω της έκθεσης στη βρετανική υλική κουλτούρα. Παρόλο που ο ακριβής μηχανισμός έκθεσης είναι άγνωστος, πιθανότατα σχετίζεται με τη χρήση μολύβδου σε σωλήνες, εξαρτήματα σωληνώσεων, δοχεία και άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία και την παραγωγή ρούμι.

Μελλοντική έρευνα

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν μεγάλη υπόσχεση για τον προσδιορισμό της πηγής της ανθρωπογενούς έκθεσης σε μόλυβδο μεταξύ των προηγούμενων πληθυσμών. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα ισοτόπων Pb δεν έφεραν νέο φως στις συγκεκριμένες περιοχές προέλευσης των αφροαμερικανών, αλλά μελλοντική έρευνα που συνδυάζει νέες αναλύσεις ισοτόπων και αναλύσεις aDNA θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει αυτή την ερώτηση.

Πηγή: Πανεπιστήμιο του Leiden [



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only