Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Η κατακόμβη της Ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στην Αίγυπτο


Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός αρχαίου νεκροταφείου στη Σακκάρα. Είναι το πρώτο νεκροταφείο που βρέθηκε από τη Ρωμαϊκή εποχή στην περιοχή αυτή.


Κατά την τελευταία ανασκαφική περίοδο, μια κοινή αρχιτεκτονική αιγυπτιακή-ιαπωνική αρχιτεκτονική στη Βόρεια Σακκάρα με επικεφαλής τον Nozomu Kawai του Πανεπιστημίου Kanazawa και το Πανεπιστήμιο Waseda στην Ιαπωνία κατάφεραν να αποκαλύψουν έναν ρωμαϊκό τάφο κατακόμβης, που καλύπτει τον πρώτο και τον δεύτερο αιώνα μ.Χ.


Η κατακόμβη της Ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στην ΑίγυπτοΟ γενικός διευθυντής της Saqqara Sabry Farah δήλωσε ότι η αποστολή βρήκε τις κατακόμβες στην περιοχή βορειοανατολικά της παλιάς περιοχής Saqqara, όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί ανασκαφικές εργασίες πριν.


Η κατακόμβη της Ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Από την πλευρά του, ο Kawai δήλωσε ότι οι ανακαλυφθείσες κατακόμβες αποτελούνταν από ένα κτιστό τούβλο τούβλο με εσωτερική σκάλα και ένα σκαλιστό πέτρινο δωμάτιο από ασβεστόλιθο, όπου βρέθηκε μια πέτρα με χαραγμένη πλάκα με στρογγυλή πλάκα που περιείχε εικόνες από τους Sokar, Thoth και Anubis από από αριστερά προς δεξιά και δύο γραμμές ελληνικών επιγραφών κάτω από το ανάγλυφο.Η κατακόμβη της Ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στην ΑίγυπτοΠέντε πετρόχτιστα αγάλματα της Isis-Aphrodite βρέθηκαν επίσης, εκτός από μια σειρά πήλινων αγγείων που βρέθηκαν στην είσοδο.


Η κατακόμβη της Ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στην Αίγυπτο
Υπουργείο Αρχαιοτήτων
Πρόσθεσε ότι η αποστολή βρήκε επίσης δύο αγάλματα από λιοντάρια από ασβεστόλιθο. Κάθε άγαλμα έχει μήκος περίπου 55 cm.Η κατακόμβη της Ρωμαϊκής εποχής αποκαλύφθηκε στην Αίγυπτο
Πίστωση: Αίγυπτος. Υπουργείο Αρχαιοτήτων
Ο Farah ανέφερε ότι η αποστολή είχε βρει το βράχο-σκαλιστό δωμάτιο έξω από την πύλη εισόδου. Το δωμάτιο αποτελείται από μια μεγάλη αίθουσα μήκους περίπου 15 μέτρων και πλάτους περίπου 2 μέτρων, με διάφορους μικρούς θαλάμους χαραγμένους στα πλευρικά τοιχώματα. Μέσα από τους σκαλισμένους θαλάμους ανακαλύφθηκε ένα μεγάλο πήλινο άγαλμα της Ίσιδας-Αφροδίτης μαζί με μια σειρά μούμιων.

Συντάκτης: Mustafa Marie | Πηγή: Αίγυπτος Σήμερα
Read more at https://archaeologynewsnetwork.blogspot.com/2019/11/roman-era-catacomb-unearthed-in-egypt.html#RWeDkRWOuh92uoXB.99

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only