Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Αποδοτική μέθοδος ταυτοποίησης φύλου και ειδών απολιθωμάτων εκατομμυρίων ετών

Ο Reid Ferring, καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Βόρειου Τέξας, είναι μέλος μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων που έχουν αναπτύξει μια σημαντική μέθοδο ταυτοποίησης του φύλου και των ειδών ζώων σε απολιθώματα ηλικίας άνω του ενός εκατομμυρίου ετών.


Αποδοτική μέθοδος ταυτοποίησης φύλου και ειδών απολιθωμάτων εκατομμυρίων ετών
UNT Ο καθηγητής Reid Ferring υποστηρίζει ότι το cast κάποιου κρανίου που βρέθηκε στη θέση Dmanisi
[Credit: University of North Texas]
"Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό επειδή η σημερινή μας μέθοδος για τον προσδιορισμό του φύλου και των ειδών, η εξέταση του εξαγόμενου DNA, περιορίστηκε στα 200.000 χρόνια περίπου." Μέσω της παλαιοπροτεχνολογίας, η μελέτη των αρχαίων πρωτεϊνών, μπορούμε τώρα να κοιτάξουμε πίσω για ένα εκατομμύριο χρόνια ", δήλωσε ο Ferring.

Ο Ferring πιστεύει ότι η παλαιοπροτεχνολογία θα αποδειχθεί το κλειδί για την καθιέρωση της εξελικτικής γραμμής μεταξύ των πρώτων ανθρωποειδών και του σύγχρονου ανθρώπου. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Ferring, είναι ότι πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο, που βρίσκεται στους τένοντες, τους συνδέσμους, το δέρμα, τα οστά και τα δόντια, διαρκούν πολύ περισσότερο από το DNA σε απολιθωμένο υλικό

«Έχουμε χιλιάδες απολιθώματα ανθρωποειδούς σε συλλογές και μουσεία σε όλο τον κόσμο από όλες τις χρονικές περιόδους», είπε. "Έχουμε πέντε πλήρη κρανία από τη θέση Dmanisi στη χώρα της Γεωργίας που ξέρω ότι είναι σχεδόν δύο εκατομμυρίων ετών.Υπάρχουν τόσα δείγματα που μπορούν τώρα να χαρακτηριστούν και να διαφοροποιηθούν μεταξύ ειδών της ίδιας γραμμής. μαθαίνοντας πολύ περισσότερα για τους προγόνους μας και για τους εαυτούς μας απ 'ότι σε οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας ».

Ο Ferring πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη ήρθε όταν η ομάδα ήταν σε θέση να δειγματοληψία κολλαγόνου από απολιθωμένα ζωϊκά δόντια 1,7 εκατομμυρίων ετών που βρέθηκαν στη θέση Dmanisi. Χρησιμοποιώντας αυτή την πρωτεΐνη, η ομάδα διαπίστωσε ότι το ζώο ήταν Stephanorhinus, μια εξαφανισμένη μορφή ρινόκερου. Η ομάδα θα μπορούσε τότε να χωρέσει τον Στεφανόρινθο στην εξελικτική γραμμή του σύγχρονου ρινόκερου και να τον διαφοροποιήσει από εκείνους που ήρθαν πριν και μετά

Η παλαιοπροτεχνολογία είναι ένα πολύ νέο πεδίο και ως εκ τούτου οι επιστήμονες είναι πολύ προσεκτικοί για να τεκμηριώσουν και να επιβεβαιώσουν κάθε μέρος της διαδικασίας. Ο Ferring ήταν ένας από τους περισσότερους από 40 σημαντικούς ερευνητές με διαφορετικές ειδικότητες, εθνικότητες και υπόβαθρα που συμμετείχαν στο πρωτοποριακό έργο.

"Ήμουν έφεραν όχι γιατί είμαι ειδικός στις αρχαίες πρωτεΐνες, αλλά επειδή είμαι γεωλόγος και αρχαιολόγος που εργάζομαι στο χώρο του Dmanisi κάθε καλοκαίρι για τα τελευταία 27 χρόνια", δήλωσε ο Ferring. "Όλη η επιφάνεια του χώρου καλύπτεται από ερείπια εποχής του Χαλκού και μεσαιωνικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός φρουρίου και μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας του 7ου αιώνα. Όλα τα υλικά που ανασκάψαμε βρέθηκαν κάτω από 20 πόδια ηφαιστειακής τέφρας που περιέχει χιλιάδες οστά ζώων και αντικείμενα".

Όπως ο γεωλόγος του έργου, ο Ferring τεκμηρίωσε και κατέγραψε τα ιζήματα στην περιοχή του αρχικού εύρους για να παράσχει ένα πλαίσιο για όλα τα υλικά που είχαν χρονολογηθεί και τα απολιθώματα ανακτήθηκαν. Με βάση το βάθος του εύρους και τον τύπο των ορυκτών που τον περιβάλλουν, ήταν σε θέση να τοποθετήσει την ηλικία των δοντιών του Stephanorhinus σε ηλικία άνω των 1,7 εκατομμυρίων ετών.

Τον Σεπτέμβριο, το περιοδικό Nature δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο "Πρώιμο Πλειστοκαινικό Σμάλτο Πρωτεώματος από το Dmanisi Επιλύει τη Φυσιογένεια Στεφανόρινου" που περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τη διεθνή ομάδα Stephanorhinus. Το έγγραφο συγγραφεί από τον Ferring.

Πηγή: Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only