Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ο χώρος του ιστοχώρου Iron Age ανακαλύφθηκε

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα χωριό εποχής σιδήρου και τόπο ταφής με 45 τάφους στο διοικητικό συμβούλιο του Al Sharqiyah του Ομάν.


Ο χώρος του ιστοχώρου Iron Age ανακαλύφθηκε στο Ομάν
Πιστοποίηση: Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού της Ομάν
Το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού του Ομάν, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας, σε ένα έργο μελέτης των οικισμών της Εποχής του Σιδήρου στο Βόρειο Αλ Σαρκίγια, βρήκε τη νέα περιοχή στο Al Mudhaibi. Το υπουργείο δήλωσε ότι οι τάφοι είναι "πολύ καλά συντηρημένοι" και καλύπτουν μια έκταση 50 έως 80 τετραγωνικών μέτρων
Οι τάφοι είναι 700 μέτρα από έναν οικισμό που η ομάδα πιστεύει ότι χρονολογείται από την αρχή της Εποχής του Σιδήρου και μπορεί να ήταν σπίτι για ανθρώπους που δούλευαν στην εξόρυξη χαλκού.

Πιστεύεται ότι υπήρχε εξόρυξη χαλκού στο χώρο κατά την Εποχή του Σιδήρου και συνεχίστηκε μέχρι νωρίς στην ισλαμική εποχή.

Ο χώρος του ιστοχώρου Iron Age ανακαλύφθηκε στο Ομάν
Πιστοποίηση: Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού της Ομάν
"Είναι οι πιο διατηρημένες τοποθεσίες των συστατικών του, όπου πέτρινα κτίρια και τάφοι που μοιάζουν με καλύβες διατηρούνται από τη φύση για πάνω από 3.000 χρόνια και αντικατοπτρίζουν τη μέθοδο ταφής", ανέφερε το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού
"Περιλαμβάνει την κοινωνική κατάσταση του θανόντος μέσα από το μήκος του τάφου και τα αρχαιολογικά αντικείμενα που έχουν ταφεί μαζί του". Ο

τόπος Al Sharqiyah είναι ένα από τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στο Ομάν την τελευταία δεκαετία. Πολλοί ανακαλύφθηκαν από ομάδα του αρχαιολογικού τμήματος του πανεπιστημίου Sultan Qaboos, η οποία συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού για την εύρεση, προστασία και διατήρηση τόπων ενδιαφέροντος.


Ο χώρος του ιστοχώρου Iron Age ανακαλύφθηκε στο Ομάν
Πιστοποίηση: Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού της Ομάν
Οι αρχαίοι χώροι του Ομάν αναγνωρίστηκαν επίσης από τον ΟΗΕ. Το 1988, Bat, Al Khutm και Al Ayn πιστοποιήθηκαν ως περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι τρεις αρχαίοι οικισμοί του διοικητικού διαμερίσματος Al Dhahira του βορειοδυτικού Ομάν είναι οι πιο πλήρεις του είδους τους από την Εποχή του Σιδήρου.

Τον Ιανουάριο του 2018, ο μεγαλύτερος πόλεμος των όπλων της εποχής του σιδήρου στην περιοχή ανακαλύφθηκε στο Mudhmar East. Περιείχε περισσότερα από 3.000 βέλη, μαχαίρια και άξονες.

Συντάκτης: Taylor Heyman | Πηγή: Η Εθνική





Συντάκτης: Taylor Heyman | Πηγή: Η Εθνική 




Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only