Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

το αρχαιότερο ημερολόγιο του κόσμου!!! Γλυπτό 25.000 χρόνων με… ελληνικά γράμματα,

Η Αφροδίτη του Laussel / Venus of Laussel είναι ένα ανάγλυφο έργο τέχνης, ένα άγαλμα από ασβεστόλιθο, ύψους 46 εκατ. Εικονίζει μια γυμνή γυναίκα. Είναι βαμμένο με κόκκινη ώχρα και βρέθηκε στο βραχοκαταφύγιο Abri de Laussel, στο Marquay, της Dordogne στην νοτιοδυτική Γαλλία.

Το γλυπτό ανάγεται στον πολιτισμό που επισήμως καλείται «Gravettian» της Άνω Παλαιολιθικής εποχής (περίπου 25.000 χρόνια πριν).

Αυτήν την στιγμή εκτίθεται στο Μουσείο της Ακουιτανίας / Musée d'Aquitaine στο Μπορντώ της Γαλλίας.
Σύμφωνα με την Riane Eisler, η «Αφροδίτη» κρατά στο δεξί της χέρι, ένα κέρας σε σχήμα ημισελήνου με 13 εγκοπές: Είναι ο αριθμός των σεληνιακών κύκλων μέσα σε έναν χρόνο. Άρα το τέχνεργο αυτό είναι και ημερολόγιο! Το άλλο της χέρι, «διδάσκει» την σχέση μεταξύ των κύκλων της Σελήνης και των εμμήνων κύκλων των γυναικών, αφού δείχνει τον κόλπο της (βλ. Eisler R. «Sacred Pleasure: Sex, Myth, and the Politics of the Body»σελ. 61).


Το απρόσωπο κεφάλι της «Αφροδίτης» στρέφεται προς το κέρας-ημερολόγιο, την βάση της ζωής της…
Αυτό το κέρας-ημερολόγιο, εάν «διαβαστεί» σωστά, προσφέρει γέννες (γεννήματα > πλούτος) άρα ταυτίζεται και με το «Κέρας της Αμάλθειας». Τόσο ισχυρό σύμβολο, που το γλυπτό λέγεται επισήμως και «La Femme à la Corne».
Και είναι το αρχαιότερο έως τώρα ημερολόγιο. (Το αρχαιότερο έχει βρεθεί στην Ρωσία, και είναι 20.000-22.000 χρόνων).

Η Venus of Laussel έχει μεγάλα στήθη και αιδοίον, σύμβολα γονιμότητος.
Μάλιστα, τα δυο στήθη έχουν μια μικρή διαφορά μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα με τα στήθη των γυναικών, και όπως συμβαίνει με κάθε δεξιά μεριά του ανθρώπου, σε σχέση με την αριστερή του ιδίου ανθρώπου. Αλλά αυτό δεν παύει να μας εκπλήσσει όταν το παρατηρούμε σε ένα γλυπτό 25.000 χρόνων!!!
Αλλά το ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι έχει «διαβαστεί» ένα «Υ» στον μηρό της.
Ίσως να αφορά την κοιλιά και το αιδοίον της. Τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, διότι για την περιοχή αυτή των γυναικών η ελληνική γλώσσα έχει μια λέξη που αρχίζει από «Υ»Υστέρα!!!
Και άλλα ελληνικά γράμματα (πιθανά Ε, Μ, Σ, Κ, Η, Λ) στην κόμμωση ή μαντήλι της, και αλλού σε άλλα σημεία…

Την ύπαρξη γραμμάτων-συμβόλων στο εν λόγω γλυπτό
μπορείτε να την ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το γλυπτό αυτό ανακαλύφθηκε το 1911 από τον ιατρό Jean-Gaston Lalanne.

Σημειώστε ότι ελληνικά γράμματα και σύμβολα της γραμμικής γραφής έχουν βρεθεί σε ακόμη αρχαιότερη τέχνη, στις βραχογραφίες των Σπηλαίων Λασκώ

ΠΗΓΗ
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only