Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

στον Κόλπο του Μεξικού εντοπίστηκαν Άγκυρες από τον χαμένο στόλο του Ερνάν Κορτές


Άγκυρες από τον χαμένο στόλο του Ερνάν Κορτές εντοπίστηκαν στον Κόλπο του Μεξικού

Δύο σιδερένιες άγκυρες πλοίων, ηλικίας 500 ετών, που βρέθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού, αναμένεται να συμβάλουν στις μελέτες για την ισπανική εισβολή και την κατάκτηση των Αζτέκων. 

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι οι δύο άγκυρες ανήκουν στον στόλο του Ισπανού Ερνάν Κορτές, που στις αρχές του 16ου αιώνα ηγήθηκε των επιχειρήσεων για την κατάκτηση της αυτοκρατορίας των Αζτέκων, στο σημερινό Μεξικό.

Πέρυσι, μία ακόμη άγκυρα, που περιείχε κομμάτια από δέντρο που είχε αναπτυχθεί στην Ισπανία, βρέθηκε στην περιοχή, η οποία ήταν γνωστή αρχικά ως Villa Rica, και υπήρξε το πρώτο σημείο που προσέγγισε ο στόλος του Ερνάν Κορτές το 1519. Εξελίχθηκε σε μία ακμαία πόλη με ένα πολύ ισχυρό λιμάνι στα χρόνια που ακολούθησαν την κατάκτηση της Τενοτστιτλάν,  το 1521.

Άγκυρες από τον χαμένο στόλο του Ερνάν Κορτές εντοπίστηκαν στον Κόλπο του Μεξικού

Άγκυρες από τον χαμένο στόλο του Ερνάν Κορτές εντοπίστηκαν στον Κόλπο του Μεξικού

Δύτες εντόπισαν τις άγκυρες σε βάθος 10-15 μέτρων υπό την επιφάνεια της θάλασσας και κάτω από ένα παχύ στρώμα ιζήματος. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν πως αυτή η πρόσφατη ανακάλυψη θα οδηγήσει στον εντοπισμό περισσότερων κομματιών πλοίων, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της ισπανικής εισβολής.  

«Η Κατάκτηση του Μεξικού υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία και αυτά τα ναυάγια, αν τελικά τα εντοπίσουμε, θα αποτελέσουν τα σύμβολα της πολιτισμικής σύγκρουσης που οδήγησε σε αυτό που τώρα είναι η Δύση», δήλωσε ο αρχαιολόγος Frederick Hanselmann.

Άγκυρες από τον χαμένο στόλο του Ερνάν Κορτές εντοπίστηκαν στον Κόλπο του Μεξικού

Πιστεύεται ότι ο Ερνάν Κορτές κατέστρεψε τον στόλο του, είτε καίγοντας, είναι βυθίζοντας είτε προσαράζοντας εκούσια τα πλοία του, ώστε να αποτρέψει τους άνδρες του από το να εγκαταλείψουν την αποστολή.

Νωρίτερα φέτος, ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, κάλεσε την Ισπανία να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά την εισβολή.  
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only