Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Στην αρχαία ελληνική πόλη της Άσσου βρέθηκε Άγαλμα λιονταριού


Αρχαιολόγοι στη βορειοδυτική Μ.Ασία  αποκάλυψαν ένα άγαλμα λιονταριού 2.200 ετών της Ελληνιστικής περιόδου στην αρχαία ελληνική πόλη της Άσσου, δήλωσε ο επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας.
Ο  N.A. καθηγητής που διευθύνει επίσης το τμήμα αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο O. M.  δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο  ότι οι ανασκαφές στη Άσσο, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές λιμενικές πόλεις της αρχαιότητας, ξεκίνησαν με μια ομάδα 25 ατόμων τον Ιούλιο , προσθέτοντας ότι οι εποχιακές εργασίες θα λήξουν τον επόμενο μήνα.


Το γλυπτό του λιονταριού ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές ενός συγκροτήματος που ήταν παλιό πανδοχείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είπε. Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αγορά της πόλεως  ή σε αρχαία κέντρα των βυζαντινών κτηρίων, πρόσθεσε ο A.


Ένα πέτρινο φούρνο 1.500 ετών που χρονολογείται από την ανατολική Ρωμαϊκή (βυζαντινή) περίοδο παρουσιάστηκε επίσης κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στην περιοχή.


"Μία από τις δομές περιελάμβανε ένα εύρημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε εκείνη τη στιγμή σαν σόμπα μαγειρέματος με τρία δοχεία", είπε.Οι  αρχαιολόγοι πραγματοποιούν αδιάλειπτη ανασκαφή στην αρχαία πόλη από το 1981, αφού οι Αμερικανοί ερευνητές ξεκίνησαν το έργο τους στην περιοχή το 1800.

ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only