Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Βρέθηκαν 15 χρυσά νομίσματα πρώιμης βυζαντινής περιόδου Σε ανασκαφές


 Στην σημερινή  Βουλγαρία : Δεκαπέντε χρυσά νομίσματα βρέθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου, μαζί με περισσότερα από 20 χάλκινα νομίσματα αλλά και  άλλο ένα χρυσό νόμισμα, με την εικόνα του Βυζαντινού αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β΄ που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα, όταν οι Σλάβοι και οι Βούλγαροι δεν υπήρχαν στην περιοχή και βρέθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.
Αυτό φέρνει στο 16 τον αριθμό των χρυσών νομισμάτων του Θεοδοσίου Β' που έχουν βρεθεί. Βρήκε επίσης ένα χρυσό νόμισμα με την εικόνα του ξαδέλφου του αυτοκράτορα Βαλεντινιανού  Γ' .
  • Ο Ουαλεντινιανός Γ΄ ή Βαλεντινιανός Γ΄ (Flavius Placidus Valentinianus[1], 2 Ιουλίου 419 - 16 Μαρτίου 455) ήταν αυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 425 έως το 455. Η βασιλεία του χαρακτηρίστηκε από τον συνεχιζόμενο διαμελισμό της δυτικής αυτοκρατορίας.
Είναι όμως σχεδόν σίγουρο αυτά τα νομίσματα είναι από  το θησαυρό που ήταν κρυμμένο κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από τους Ούννους στην αρχαία  Μαρκιανούπολη τον 5ο αιώνα, σύμφωνα με τον Δρ Χρίστο Κουζόφ του Περιφερειακού Ιστορικού Μουσείου στη Βάρνα, όπως αυτός δήλωσε .Τον 5 μ.Χ,αιώνα οι Σλάβοι και Βούλγαροι δεν υπήρχαν  στην περιοχή ,ήρθαν αργότερα μετά έναν αιώνα 

  • Προσωπικό ασφαλείας έχει εγκατασταθεί στην περιοχή και έχει εγκαταστήσει σύστημα βιντεοπαρακολούθησης για ασφάλεια του χώρου . Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο εύρημα του χρυσού θησαυρού που βρέθηκε από αρχαιολόγους στη Δευτέρα.Πολύ παλαιότερα το 1929 ανακαλύφθηκε εκεί ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους θησαυρούς που βρέθηκαν.μέχρι τότε , αποτελούμενος από 100 000 ασημένια και χρυσά νομίσματα, βάρους περίπου 350 κιλά, νομίσματα  από τον Ρωμαίο στρατηγό τότε Μάρκο Αντώνιο.


Μαρκιανούπολη : Ελληνικά σχέδια με την Μέδουσα σε ψηφιδωτό δάπεδο Τα κέρματα που βρέθηκαν πρόσφατα δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, καθιστώντας ευκολότερη τη χρονολόγησή τους, σύμφωνα με την αρχαιολογική ομάδα.


ΕΚ.ΤΟΥ.ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only